SRBIJA I NEMAČKA: Odnosi na najvišem nivou!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

12.10.2017

14:59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik za Jugoističnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah izrazili su danas zadovoljstvo zbog toga što su politički i ekonomski odnosi Srbije i Nemačke "na najvišem nivou u novijoj istoriji", kao i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić sa Kristijanom Helbahom

Helbah je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika Srbije posle sastanka.

Srpski predsednik je rekao da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, s ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije, a sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na sprovodjenju mera za unapredjenjr vladavine prava i slobode izražavanja.

Vučić i Helbah takođe su naglasili potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Komentari (51)

Loading
Milka

12.10.2017 17:24

I nama, a i Nemackoj je drago sto su politicki i ekonomski odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u skorije vreme.

bane

12.10.2017 17:29

Nemacka ce nam biti pouzdan strateski partner na evropskom putu

Sara

12.10.2017 21:44

@bane - Nama Nemacka treba da bi brze usli u EU, ali takodje da bi investirali u Srbiju.

kika

12.10.2017 17:37

Srbija je uvek spremna na otvorenu sradnju sa svakom zemljom