TEŠKE OPTUŽBE! SPIPS: Mijailoviću, slagao si za škode, za uniforme... PRESTANI SA PODMETANJIMA!

Autor: Republika

Vesti

05.10.2017

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sindikat policije i policijskih starešina (SPIPS) optužio je predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića da je "lažov". Saopštenje SPIPS, koje je potpisao predsednik Blažo Marković, prenosimo u celosti.

RepublikaFoto: www.sindikatpolicije.org
Foto: Ilustracija

Ima li ičega u zemlji Srbiji, a posebno u policiji što valja, po sudu "vrhovnog" sindikalnog autoriteta Veljka Mijailovića, kakvim on sebe, verovatno, smatra? 

Znamo da mora zbog svog političkog angažmana, sve što se dešava u MUP-u da boji najcrnjim bojama, da su po njemu uniforme katastrofalne, borbene patike takođe, da su nabavljene "škode" a ne "fijati", kako je Veljko - veliki automobilski, ali i tenderski stručnjak zamislio, pa sve do tobožnjeg nedostataka tonera za štampače u PS.

Sindikalna boranija

Što se zemlje Srbije tiče i tu bi Veljko da uređuje i presuđuje ali sada u društvu sa vojnim sindikalcima i još ponekom sindikalnom "boranijom" iz MUP-a.

                
Ipak, čini se da bi PSS trebalo da se (najzad) sabere i liši svog večitog predsednika koji je odavno poznat kao politikant koji situaciju među pripadnicima Ministarstva koja objektivno nije sjajna, koristi da bi agitovao za promenu vlasti u Republici na ulicama Beograda. Nigde se taj vajni "bundžija" nije čuo za vreme prethodnih ministara, kada su se toneri donosili od kuće i kupovale službene cipele sopstvenim parama i kada je po jedna patrola noću dežurala ispred PS, jer nije imala ni više od to jednog ispravnog automobila niti benzina za terensku aktivnost.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Bundžija: Veljko Mijailović, predsednik PSS

Njegovo članstvo, ali i ostale pripadnike MUP-a ubeđivao je svojevremeno u mogućnost da dođu do stana u Beogradu po ceni od par stotina evra po kvadratu, ali da prethodno uplate, pored članarine, i koji evro za tu međunarodnu Veljkovu aktivnost. Što nije ništa bilo od toga kao i od drugih, sličnih, gromoglasno najavljivanih Veljkovih akrobacija - nikom ništa.

Išlo mu kao po loju

Ali u to doba je sindikalno članstvo bilo, takvim virtuelnim aktivnostima uljuljkano i hipnotizirano, i tada je Veljku išlo kao po loju. Kada su se okolnosti izmenile, pogotovu one na političkom planu, postalo je konjukturno pljuvati po aktuelnom ministru, po reformama koje je započeo i koje su u punom jeku. Sada se Veljku isplati da ne vidi ono što i pojedini opozicioni mediji priznaju - da se čine znatni pomaci u efikasnosti policije, njenoj opremljenost a da je i pitanje ličnog standarda veoma aktuelno i da je na dnevnom redu ove Vlade i ovog ministra.

            
Bilo bi zaista korisno da objektivni analitičari, pošto razgrnu praznogovorenje Veljka Mijailovića, pronađu makar zrno razumne kritike. Naravno da se to neće desiti jer takve kritike, koja bi doprinela boljitku zaposlenih i napretku samog MUP-a, jednostavno nema.

Postoje samo šuplje parole tipa "Vratite nam državu" sa kojom bi trebalo da zbunjuje
naivne i, ujedno, da odužuje dug svojim političkim mentorima.

Ali to njega neće sprečiti da i dalje talambasa po ulicama glavnog grada sa svojim sve malobrojnijim saveznicima.

Dosta sa lažima

O svemu tome moraju što pre da daju svoj meritorni sud pripadnici MUP-a, da kažu svoje glasno: "Dosta sa lažima i obmanama!"

Sa ovih stranica to sada čini ovaj sindikat kome su radna i životna pitanja zaposlenih na prvom mestu, a ko hoće da se bavi politikom, neka osnuje stranku. Ali i ta politička aktivnost ne sme da bude prljava i zlonamerna kakva je tzv. "politika" Veljka Mijailovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Draganab

05.10.2017 18:05

Ruzno ponasanje, umesto da bude srecan sto dolazi do naoretka u policiju radi boljeg obavljanja duznostu

Dex

05.10.2017 18:13

Ne razumem zbog cega bi neko ko reprezentuje deo policije ( pa i ovako mali, minorni...) ulazio u dilove sa raznim politickim frakcijama, partijicama, huliganima, kada je, realno gledano, stanje u policiji sve bolje i bolje. Sta mu to treba?

Acko

05.10.2017 19:49

Sramota je da taj Mijailović pljuje po nečemu što se dobro radi. Ako je mislio da će se okoristiti, pa nije, to ne znači da ima pravo da unižava policiju i kolege.

Zoka

05.10.2017 19:57

Laznom sindikalcu Mijailovicu mnogo smeta to sto policija ima nove automobile i oprtemu!