Premijerka o skandaloznoj naslovnoj strani: Neko u NIN-u stoji iza ove fotografije, crvena linija je pređena!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije je gostujući na TV Pink komentarisala skandaloznu naslovnu stranu nedeljnika NIN na kojoj je snajper uperen u predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Ana Brnabić

 - Ovo je nedeljnik u zemlji u kojoj postoji diktatura i cenzura medija i u kojoj se novinari plaše predsednika Vučića i vlasti. Ja ću čuvati ovaj NIN kako bi me potsetio na sve to. Ja sam čula objašnjenje Ćulibrka. I moram da priznam da je meni to njegovo pravdanje izazvalo još veću sumnju - kaže Brnabićeva.

- Iza ove fotogafije stoje ljudi koji iz nedelje u nedellju uređuju ovaj list, a ja ću ovaj primerak da čuvam jer su ovu naslovnu stranu osudili čak i novinari koji ne podržavaju Aleksandra Vučića i njegovu politiku. Ovo je čak osudio i Sloba Georgijev jer je procenio da je crvena linija pređena, a ja mislim da je ona mnogo ranije pređena - kaže premijerka.

- Treba da kažemo da je ovo crvena linija. Onaj ko želi da šalje ovakvu poruku nije mu na čast, zaista. Naslovna strana NIN-a je poruka za Vladu Srbije i predsednika Srbije. Ako tužilaštvo ne ispita šta stoji iza ovakve fotografije. Hvala svima koji su reagovali, posebno onima koji nisu naši politički istomišljenici - zaključila je premijerka Srbije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Siniša Mali

TEMA DOKTORATA SINIŠE MALOG JE IZUZETNO VAŽNA: Meni je akademska čestitost na prvom mestu, ali ovo je politička odluka!

- Prioritet moje vlade je obrazovanje i zato hoću da se vratim na slučaj Siniše Malog. Mi se zaista bavimo obrazovanjem i sada mi neko ko nije mogao toalete na Filozofskom fakultetu da uredi govori o doktoratu Siniše Malog. Meni je ova tema izuzetno važna, kao i akademska čestitost i zato sam se time bavila 15 dana! Ja kada kažem da je ova odluka politička, ja to kažem sada nakon što je doneta, ali pre toga nisam htela da utičem na odluku. A kako su Dragan Đilas i Sergej Trifunović to znali tri nedelje pre nego što je objavljeno - rekla je Ana Brnabić.

- 12. juna 2013. godine Siniša Mali je objavio taj doktorat, a onda je Raša Karapandža napisao taj tekst i onda sve kreće. Neka mi neko kaže na osnovu kog zahteva je pokrenut postupak protiv Siniše Malog osim teksta na Peščaniku?! Dalje, kažu da je Vlada vršila uticaj pa proces zato traje. E pa nije zato, nego zato što je FON donelo odluku da Siniša mali nije plagirao doktorat i onda se univerzitet ne oglašava dve godine jer Kodeks profesionalne etike nije ni postojao, oni su ga napravili zbog slučaja Siniše Malog! I na kraju kada je opet doneta odluka da doktorat nije plagijat, isti taj univerzitet traži da oformi novo telo koje će o tome da odlučuje - kaže premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
plavicuperak

28.11.2019 08:49

Normalno da stoji neko iza svega, poruka ima samo jedno znacenje, likvidaciju predsednika. Tuga i jad

Miki

28.11.2019 08:51

Opozicija bi svojim pritiscima da kontrolise sve medije u Srbiji, to se sada videlo i na primeru NIN-a, da se opozicija pita u Srbiji bi bio medijski mrak i preko novina bi se pretilo neistomisljenicima.

Ana

28.11.2019 08:57

Ovo ne može biti maslo nikoga drugog do opozicije.

Ana

28.11.2019 09:03

Za ovo bi neko trebalo da odgovara.