ČOPOR U KRAGUJEVCU: Komunalci oduzeli ženi 48 mačaka!

Autor: blic.rs

Vesti

22.09.2017

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Komunalna inspekcija u Kragujevcu je, po prijavi građana, Svetlani S. oduzela 48 mačaka. Ona u stanu na drugom spratu stambene zgrade drži 50 mačaka i komunalci su joj ostavili dve, koliko je zakonom dozvoljeno.

Foto: pixabay.com
Dve mačke su pošteđene iseljavanja

Uz asistenciju zaposlenih u "Zoohigijeni", životinje su posle dužeg ubeđivanja sa gazdaricom uhvaćene u stanu i odnete u azil za životinje. Ostavljene su samo dve, koliko je zakonski dozvoljeno.

Kako je izjavio komunalni inspektor Veselin Jakšić, u stanu u Kragujevcu je prema gradskoj odluci moguće držati dva psa ili dve mačke.

- Svetlana S. drži oko 40 odraslih mačaka i veliki broj mačića. Uslovi za njihovo čuvanje su nehigijenski, zgrada je u totalnom haosu. Nadam se da će nakon ovog izvršenja ljudi živeti bolje.

Radnici "Zoohigijene", preduzeća koje vodi brigu o životinjama u Kragujevcu, nakon što je Svetlana pristala da im otvori vrata, ušli su u stan, hvatali mačke i potom ih sa trećeg sprata u posebnim nosiljkama odnosili u prikolicu. Dogovoreno je da budu smeštene u posebne kaveze u azilu za životinje.

Jedan od stanara zgrade Radivoje Knežević kaže da se godinama svi bore da se taj problem reši.

- Oseća se neprijatan miris, sve smo pokušavali, ali do sada je sve ostalo isto. Mi razumemo da ta žena i njen sin, sa kojim živi, vole životinje, ali je ovo preterano. Volimo ih i mi, ali tolika brojnost životinja u jednom stanu je neizdrživa i za ljude i za mačke - kaže Radivoje.

Mačke su iz ovog stana iseljavane i pre dve godine i prenete u azil. Tada su im njihovi vlasnici odneli tepih, svu neophodnu hranu, čak je sin vlasnice noću spavao sa njima u azilu. One su raspoređene ljubiteljima životinja, ali je on odmah prikupio nove i ponovo napunio stan.

U stanu na drugom spratu, odmah ispod komšija koje su od svog doma napravile svojevrsno sakupljalište za mačke, živi Marinko Zubić.

- Moja iskustva su užasna. Četiri godine ne smem da otvorim prozor na terasi. Od čega ti nepodnošljivi mirisi dolaze, ja ne znam, ali oseća se smrad i mokraće i hrane koju oni za životinje spremaju i tu čuvaju. Ne zna se kome je gore, da li meni ili onima koji žive iznad njih. Probao sam da popričam sa vlasnicima, ali nisu hteli da razgovaraju, samo odmahuju rukom - dodaje Marinko.

Komentari (0)

Loading