Šuljagić nije napisao da je "Jasenovac četnička izmišljtina"

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2019

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je objavljena na portalu Republika navela je čitaoce da pomisle da je novi direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić rekao da je Jasenovac četnička izmišljotina, što on nije rekao.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miodrag Linta

Naime, neko je zloupotrebio Tviter profil Emira Suljagića i na taj način nešto objavio na njegovom nalogu, što zapravo direktor Memorijalnog centra Potočari nije niti rekao niti napisao.

Da se vidi da Suljagić nije napisao sporni tvit, jasno je po tome što piše na ekavici, koji je Emir objavio da ne koristi.

"Ne koristim ekavicu, a tvit je napisan ekavicom. Sama ideja da bih mogao da napišem nešto slično mi se gadi. Pretpostavljam da je ovo tek početak očigledno banalne i polupismene kampanje na mojoj diskreditaciji nakon što sam preuzeo Memorijalni centar u Srebrenici", napisao je Suljagić.

***

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas kao fašističku izjavu novog direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića da je Jasenovac četnička izmišljotina, navodeći da sa takvim izjavama nije moguće pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda.

- Jasno je da niko od bošnjačkih političara nije javno osudio tu fašističku izjavu Suljagića čiji je cilj raspirivanje besne mržnje prema srpskom narodu - rekao je Linta, navodi se u saopštenju.

Jasno je, kaže, i da nadležne institucije u BiH neće ništa preduzeti da sankcionišu Suljagićevo vređanje oko 700.000 srpskih i drugih žrtava genocida koje su stradale u najvećoj fabrici smrti na Balkanu, Jasenovcu, kao i duboko vređanje njihovih potomaka.

- Žestoki srbomrzac Suljagić je pre nekoliko godina, kao lider probošnjačke koalicije "Prvi mart", Republiku Srpsku uporedio sa nacističkim Vermahrtom i zapretio da će osloboditi okupirani dio teritorije, kako je nazvao Republiku Srpsku - naveo je Linta.

Linta ističe da Suljagić i drugi bošnjački političari zastupaju lažnu i besmislenu tezu da postoji jedna istina o ratu u BiH i o Srebrenici - da su Srbija i srpski narod izvršili agresiju na BiH i da se u Srebrenici desio genocid.

 

 

- Sa takvim ratnohuškačkim rečnikom Suljagića i drugih bošnjačkih političara nije moguće pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda niti uspostava iskrenih dobrokomšijskih odnosa - ocenio je Linta.

Nesporno je, kaže, da je krajnji cilj bošnjačkih političara ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i islamizovane BiH u kojoj bi Bošnjaci imali punu dominaciju.

Zbog toga je, ukazao je, od ključnog značaja za mir i stabilnost u regionu da Međunarodna komisija za Srebrenicu, koja je osnovana početkom ove godine od strane Vlade Republike Srpske, utvrdi stvarnu istinu o stradanju Srba i Bošnjaka u Srebrenici i širem području.

- Na taj način bi se još jednom pokazalo da su presude Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala da se u Srebrenici tobože desio genocid političke jer su zasnovane na lažnim dokazima - dodao je Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading