Vučić iz Praga poslao snažnu poruku onima koji su priznali Kosovo! U Srbiji žive ljudi, mi nismo klikeri

Autor:

Vesti

03.10.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje samitu Višegradske grupe (V4) u Pragu, na kojem učestvuje, na poziv češkog predsednika Miloša Zemana.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić u Češkoj

Odraćajući se javnosti Vučić je zahvalio Zemanu na pozivu da prisustvuje ovom Samitu.

- Počastvovan sam što sam ovde, mnogi su me pitali za proširenje Zapadnog Balkana, nisam izbegavao odgovor. Želim da Višegradska grupa utiče na druge zemlje da taj proces bude brži i transparentniji za Srbiju - rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na zemlje koje su priznale Kosovo, ističući da mnoge od njh traže od Srbije da prizna Kosovo što nije bio deo dogovora.

- U Srbiji žive ljudi, mi nismo klikeri, ušli smo u proces integracije 2000. godine, tadašnjoj vlasti je rečeno da će biti gotov 2007. godine, međutim to se nije desilo. Moja molba je pre svega da nam zemlje Višegradske grupe pomognu po pitanja proširenje Evropske unije, budete zaštitnici Srbije u Briselu - rekao je Vučić i održao završni govor:

- Završio bih sa tim uz zahvalnost Zemanu što nas je pozvao da prisustvujemo ovom Samitu. Mi gledamo ovu grupu i vidimo uspehe koje ste postigli, nadamo se da ćemo i mi ući u taj krug. Uvek ćete imati podršku Srbije, naŠi narodi nisu samo prijateljski već i bratski - zaključio je predsednik Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Zora

03.10.2019 13:02

Mislim da ce konacno cuti Evropa i svet u kakvom smo mi problemu vezanom za KiM.

Miki

03.10.2019 13:03

Predsednik je jasno zatrazio podrsku i mislim da ce njegova molba uroditi plodom i ubrzati nas put do cilja , clanstva u EU.

Verica

03.10.2019 13:27

Visegradska grupa nije samo prijateljska vec i bratska grupa.

Vladimir

03.10.2019 13:32

Predsednik Vučić je poslao snažnu i jasnu poruku svima onima koji su priznali Kosovo i dao do znanja da je Srbija danas poštovana u svetu i da se itekako pita za mnoge stvari.