Haradinaj pisao Vučiću: Bez međusobnog priznanja, ostaju takse!

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga praktično optužuje da je zbog taksi napravio plan veštačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja severa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na pres konferenciji, na srpskom, jeziku, rekao da je uputio pismo Vučiću, kao i da je o tom planu Beograda informisao zemlje Kvinte.

- Građani severa ne mogu da budu taoci. Oni su taoci ove situacije i nije uredu da se to forsira - kazao je Haradinaj.


O ukiadnju taksi nema govora, ali će prištinska vlada, kako je rekao Haradinaj biti tu za građane severa ako im bilo šta treba, uključujući i mobilne prodavnice.

- Nije nam namera da otežavamo život građanima na Severu i ne razumemo plan Srbije da silom uvozi robu na Kosovo. Ne može silom, vreme za silu je prošlo. Ako napravimo dogovor za međusobno priznaje u postojećim granicama onda mogu i ekonomski odnosi i slobodna trgovina - rekao je Haradinaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading