Predsednik Srbije u poseti Zapadnobačkom okrugu: Uložićemo 20 miliona evra u somborsku bolnicu

Autor:

Vesti

29.06.2019

13:53 >> 16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetiće Zapadnobački okrug u okviru kampanje Budućnost Srbije.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić u poseti Zapadnobačkom okrugu

18.15- VUČIĆ STIGAO U SOMBOR Uložićemo 20 miliona evra u somborsku bolnicu, i to će biti jedna od najlepših bolnica u Srbiji. Ogroman novac treba da uložimo. Uložicemo još 9 miliona evra da rešimo problem sa vodom i azbestnim cevima. Razgovarao sam sa predsednicom opštine Sombor, najvažnije je nova fabrika, i obavezali smo se da ćemo novu fabriku dovesti u ovaj grad. Gradićemo i nove saobraćajnice.

18.00 - Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se prisutnima u Somboru!

- Hvala vam svima što ste došli da pozdravite predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ono što radi za Srbiju. Pozdravite i predsednicu vlade Anu Brnabić koja je danas sa nama. Imamo dosta posla još, a u Somobr će uskoro doći neka domaća ili strana kompanija koja će zapošljavati ljude - rekao je on. 

17.45 - Predsednik obišao preduzeće "Agro Plus Group"!

- Ovo izgleda kao da ste u Holandiji! Srećan sam što sam bio ovde i čestitam na ovome. Molim vas da nastavite i da zaposlite što više ljudi - rekao je Vučić!

 

 

16.25 - Predsednik posetio Bukovac!

Aleksandar Vučić je posetio i naselje Bukovac u Somboru i u okviru njega obišao je i salaš "Sedam dudova" i razgovarao sa domaćinima koji se bave seoskim turizmom.

 

 

- Hvala vam na gostoprimstvu - rekao je predsednik. 

16.15 - Vučić obišao kompaniju VERO d.o.o

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je kompaniju VERO, i tom prilikom istakao da je ponosan na ljude koji su to napravili svojim trudom i zalaganjem.

 

 

- Na ponos vama, zaposlenima i celoj zemlji! Ponosan sam na ljude koji su u stanju da ovako nešto naprave svojim trudom, radom, marljivošću i sposobnošću. Hvala za ovo što ste uradili i mnogo uspeha vam želim - rekao je Vučić.

15.20 - Predsednik Srbije je nakon obilaska zasada trešanja stigao u Apatin.

- Došao sam da obiđem Apatin i ljude Zapadnobačkog okruga. Došao sam da vidim šta je to što oni pre mene nisu uradili i što čeka mene i moj tim da uradimo. Toliko fabrika sam otvorio, da oni svi koji govore protiv i kada se skupe ne mogu da zajedno da ih obiđu koliko ih je. Zahvalan sam vam što razumete ono što radimo. Dobro je što u Apatinu nema problema sa poplavama i kanalizacijom, ali moramo i okolna mesta da unapredimo i da budu na nivou Apatina. Moram da najavim, u jednoj fabrici u Suboticu u kojoj mnogo ljudi radi iz Apatina, pričao sam sa rukovodstvom i oni su rešili da jedan pogon te fabrike izmeste u Apatin. Rešićemo i pitanje luke u Apatinu, a nakon toga nam ostaje da dovedemo još jednog investitora i rešili smo probleme - rekao je predsednik.  

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Još jedan investitor i probleme u Apatinu bismo rešili!" - predsednik sa građanima u Apatinu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jun 29, 2019 at 6:25am PDT

 

14.30 - redsednik je stigao u Karavukovo i krenuo u obilazak zasada trešanja Zemljoradničke zadruge "Agrodunav" Karavukovo. Tom prilikom on je razgovarao sa zemljoradnicima.

Vučić u obilasku zasada trešanja u Karavukovu 

RepublikaFoto: Tanjug

- Hvala vam sto znate da bez marljivo rada nema rezultata! Imamo mnogo toga u poljoprivredi da uradimo. Sada imamo nešto više novca da ulažemo pošto smo stvari postavili na siguran temelj -rekao je Vučić tokom obilaska zasada trešanja Zemljoradničke zadruge "Agrodunav" u Karavukovu.

RepublikaFoto: Tanjug

 

Posle 13.30 stigao u Odžake, i on je se na uglu Knez Mihajlove i Somborske ulice u tom gradu obratio građanima.

Vučić u Odžacima: Ulažemo 2 miliona evra da rešimo pitanje pijaće vode

RepublikaFoto: Tanjug

- Najvažnije ovde u Odžacima je da rešimo pitanje tvrde vode. Više od 2 miliona evra ćemo uložiti u to da niko više u Odžacima nema problem sa pijaćom vodom. Zahvaljujući disciplini i uređivanju javnih finansija mi ulazimo u veliki investicioni ciklus. Ono što su obećavali neki 60 godina, mi sada krećemo u realizaciju - rekao je Vučić prisutnim građanima u Odžacima.

RepublikaFoto: Tanjug

- Meni niko, kao vašem predstavniku, neće od predstavnika stranih zemalja izdavati naredbe. Ja radim samo u interesu našeg naroda. Nama trebaju mir i stabilnost. Čuvaćemo mir za naše majke i našu decu - rekao je Vučić.

Nakon Sivca predsednik će u Kuli obići novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula, a zatim će u Odžacima razgovarati sa građanima.

Vučić u Kuli: Medicinske sestre 12, a lekari 10 odsto povećanje plata

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić je tokom obilaska novog objekta specijalističkih službi Doma zdravlja Kula najavio da bi ove godine medicinske sestre mogle da dobiju povećanje plata od 12, a lekari od 10 odsto.

Predsednik je iz Kule poručio da je Srbija imala rak ekonomije, i da su morali da leče najtežim procesima, i dodao da će pre kraja godine novo povećanje penziija i plata, koje će uvek biti veće od troškova života. 

- Hvala vam što ste razumeli svoju zemlju i potrebe Srbije. I rekao da je prvih šest meseci Srbija imala 26, 1 milijardi suficita u budžetu. Ovo je već četvrta godina za redim i mnogo sam ponosan na to, jer iz toga ide i povećanje plaza i penzija, ali nećemo morati da ostavaljamo dugove našoj deci – rekao je Vučić.

12.00 - Vučić je posetu započeo obilaskom Sivca, gde je obišao Sportsku halu u koju je država uložila 100 miliona dinara.

Vučić u Sivcu: 6 miliona evra investicija

RepublikaFoto: Tanjug
Dobrodošlica za Aleksandra Vučića

Tačno u 12 sati, kako je i najavljeno, predsednik Aleksandar Vučić je ušao u sportsku salu u Sivcu. Tokom ulaska brojna deca i ostali prisutni su Vučića pozdravili gromoglasnim aplauzom.

- Ljudima je ovde pre svega potreban posao. Mora još mnogo više da se uradi za sela Odžačke opštine. Treba da pronađemo veliku investiciju za ceo kraj. Ovde su dobri i vredni domaćini. Nedostaje nam jedna velika i dobra fabrika za ovaj kraj - rekao je Vučić. - Sombor i Kikinda su nam sada prioriteti za Vojvodinu  - rekao je Vučić.

Vučić je najavio i projekat izgradnje najsavremenije kanalizacije u vrednosti od 600 miliona dinara. On je najavio i akciju čišćenja kanala u dužini od 6 kilometara koje će koštati oko 5 miliona evra. Predsednik je rekao da retko ima priliku da sretne tako veliki broj ljudi, posebno dece, i istakao da je srećan što je Srbija uložila 100 miliona dinara u Halu. - Ove godine biće novo uvećanje plata i penzija bez povećanja javnog duga - najavio je Aleksandar Vučić

Komentarišući opasnosti koje dolaze sa Kosova i metohije, Vučić je rekao da se Hašim Tači i Ramuš Haradinaj "trkaju" ko će biti veći nacionalista. - Građani Srbije na Kosovu, a i ostali građani mogu da budu potpuno mirni - izjavio je ALeksandar Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Miki

29.06.2019 09:54

Jaki regioni, jaka Srbija.

Boza29

29.06.2019 09:54

Svaka cast predsedniku! Ovo je vazan dan za ceo okrug!

Bb0

29.06.2019 09:55

Ova poseta mnogo znaci celom Zapadnobackom okrugu!

Djape ja

29.06.2019 09:56

Bravo za našeg predsednika.