Saznajemo! Pala žena Karićevog pajtosa i njen sin - munjevita akcija policije u Beogradu po zahtevu iz Rusije

Autor:

Vesti

17.06.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polako se odmotava klupko sumnjivih poslova u koje su, između ostalog, upućeni i članovi porodice Karić, Bogoljub i Dragomir, kao i biznismen Nusret Bajramović, uhapšen prošlog oktobra u Rusiji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Bogoljub Karić

Kako Srpski telegraf saznaje, žena Numana Bajramovića, koji je uhapšen zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Sočiju i čijim parama Karići hoće da grade gigantski kompleks nadomak Beograda Tesla grad, uhapšena je u stanu na Vračaru.

Sumnjive pare

- Natalija i njen sin iz prvog braka Dmitri Semenov uhapšeni su u Beogradu po poternici Ruske Federacije. Hapšenja se tiče malverzacija sa zemljištem u Sočiju, zbog čega je uhapšen i Numan krajem prošle godine. Od tih sumnjivih para Karići su isplanirali da grade megalomanski projekat "Tesla grad" - otkrivaju naši izvori.

 

 

Ovim povodom, Srpski telegraf kontaktirao je sa advokatom Edvinom Prelićem, koji, prema našim informacijama, zastupa Bajramovića. Na direktno pitanje o hapšenju i da li ga zastupa, Prelić je rekao da ga ne zastupa, ali da ga poznaje.

Kompanija na crnoj listi

Novopazarska porodica Bajramović godinama se bavi građevinom u Rusiji, a trenutno su preko glave familije i prvog čoveka kompanije Numana pod optužbom za nelegalnu gradnju i malverzacije sa zemljištem u Sočiju. Protiv njega je tužbu podiglo rukovodstvo grada Sočija. Povodom hapšenja, 25. oktobra 2018. godine, javnosti se obratio njegov sin, potpredsednik kompanije, Adnan Bajramović, koji je tvrdio da mu je otac nevin.
Njihova kompanija "ALK++" sada je na crnoj listi Ruske Federacije.

Za hapšenje, međutim, nije komentarisao, samo je pitao: "Odakle vam informacije?"

Na pitanje možemo li to preneti kao zvaničnu izjavu (preko SMS) nije odgovorio.

Veza s Orićem

Podsetimo, Srpski telegraf već danima piše o pozadini planirane izgradnje Tesla grada. U međuvremenu, otkako smo objavili da Bogoljub i Dragomir Karić planiraju da grade od sumnjivih para Numana Bajramovića (biznismena iz Sandžaka, koji od 2001. posluje u Rusiji) i njegovog sina Adnana, koji je preuzeo firmu, Karići kao da su u zemlju propali.

Karići i Naser Orić

Tako nam nisu odgovorili da li je tačno da su oni pomogli Numanu Bajramoviću da dobije nanogicu, a zauzvrat je trebalo u Beogradu da grade njegovim parama (pominjali su 300 miliona evra kao vrednost projekta). 

300

MILIONA EVRA BAJRAMOVIĆEVIH PARA ISKORISTILI BI KARIĆI ZA TESLA GRAD

200

MILIONA EVRA NAMENJENO ZA GRADNJU RAZNIH OBJEKATA

100

MILIONA EVRA ZA ZEMLJIŠTE I ADMINISTRATIVNE TROŠKOVE

Tragom priče o izgradnji Tesla grada Srpski telegraf došao je i do saznanja da je Bajramović prijatelj koljača Srba Nasera Orića, čije smo zajedničke slike objavili. Takođe, objavljujemo i slike iz kojih se vidi direktna veza porodica Karić i Bajramović, što od samog početka i nije bilo sporno.

Srpski telegraf nije dobio odgovore ni na pitanja poslata firmi Numana i Adnana Bajramovića ALK++.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading