Predsednik u Potkranju: Vučić obišao vinariju Jović, evo šta su mu poručili meštani

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas vinariju Jović u Potrkanju u Zaječarskom okrugu, a ispred vinarije dočekali su ga meštani.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Jedna od okupljenih zahvalila je predsedniku što joj je odgovorio na pismo koje mu je ranije uputila, a čime ju je, kako je rekla, obradovao i zamolila ga da država da sredstva kako bi se njive koje su komasirane uvele u katastar.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, koji je zajedno sa predsednikom obilazio vinariju, rekao je da će kroz novu komasaciju biti upisano 7.000 hekara zemlje u katastar.

Tokom obilaska, predsednika su vlasnici porodične vinarije upoznali sa time da proizvode šest vrsta vina, kao i višnjicu - voćno vino od višanja iz njihovog zasada.

 

 

Kako kažu, najpoznatiji su po proizvodnji vranca, a od belih vina prizvode i šardone, sovinjon i sajski rizling.

Jedan od vlasnika vinarije Jovan Jović rekao je za Tanjug da se već generacijama bave proizvodnjom grožđa i vina kao i da proizvode vino sa zaštićenim geografskim poreklom.

Prema njegovim rečima, kapacitet podruma iznosi oko 150.000 litara, a godišnje proizvedu od 40 do 50 litara vina.

Svojih sedam proizvoda Jovići plasiraju na srpsko tržište, a što se tiče izvoza vino iz vinarije Jović bilo je dostupno kupcima u Nemačkoj, Italiji i Americi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Tatjana

15.06.2019 19:11

Ipak je domaće najbolje.

Tresimesi1

15.06.2019 20:56

Što više privatnih investicija,uz sve veći broj stranih ulaganja,Srbija će da krene nezadrživo gore na lestvici ekonomski uspešnih zemalja.

Tina

15.06.2019 23:05

Lep docek predsednika.

Nikoletka

16.06.2019 04:47

Istocna Srbija do skoro nije imala gotovo nikakvu perspektivu.Dolaskom predsednika,slika se vec menja