(VIDEO) Šešelj raskrinkao SzS! Međusobno se mrze, a ujedinjuje ih jedino mržnja prema Vučiću i strani novac

Autor: Mediji, Republika

Vesti

12.04.2019

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostujući na TV Pink u jutarnjem programu osvrnuo se na situaciju oko opzicionih skupova i rekao da su Lideri Saveza za Srbiju međusobno suprotstavljeni, nemaju jedinstvo i okupljaju se jedino oko mržnje prema predsedniku Vučiću i stranog faktora koji im izdaje naređenja.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/S.T./V.LUKIĆ/N.MANDIĆ/D.KADIĆ
Foto: Ilustracija

- Ne bi oni ni ostali zajedno da nema stranog faktora koji ima za cilj da se oslabi pregovaračka pozicija Srbije u ovoj fazi rešavanja kosovskog problema - kaže Šešelj i dodaje da nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pritiskaju Vučića da nastavi dijalog, iako prethodno takse nisu ukinute. Ako bi nastavio razgovor, kaže, srozao bi svoju poziciju.

Ističe da se Savez za Srbiju iznutra često polarizuje i da nema jedinstva.

- Zaleteli su se sa pričom o štrajku glađu, i prvo su sva trojica htela da štrajkuju, i Đilas i Jeremić i Obradović. Prvo je otpao Jeremić kojem su navodno lekari zabranili da štrajkuje glađu. On se uplašio, jer je to vrlo opasna stvar! Onda se uplašio i Đilas, pa je sada došlo do toga da će štrajkovati samo Obradović. Nisam siguran da ima karakternu čvrstoću, ali ima taj fanatizam jer je ljotićevac – kaže Šešelj.

Ističe da, onaj ko nije spreman da umre, ne treba da ide u štrajk glađu, budući da je ovaj vid štrajka zapravo pretnja smrću natenane.

- Tri puta sam štrajkovao glađu i najbolje znam koliko je to opasno. Kada se štrajkuje, traži se ispunjenje zahteva, a ova trojica nemaju nikakav zahtev! - kaže Šešelj. Podseća i da Branislav Lečić i Sergej Trifunović žele da na sceni proklamuju štrajk glađu.

Kaže da planiraju da podignu atmosferu ugroženosti i zabrinutosti za živote onih koji štrajku.

- Biće neverovatna sprdnja taj štrajk glađu. Zatim će sprečavati odvijanje saobraćaja na raskrsnicama, dokle god im režim to bude dozvoljavao. Oni imaju sve više nečeg psihopatskog - kaže Šešelj.

Đilas, kaže, ima neprirodan izgled lica, kao da mu je neprijatno. Obradović se našao u centru pažnje i oseća se kao ozbiljniji faktor u očima stranaca koji vuku konce, ocenjuje lider radikala.

- Oni su za "upotrebi pa baci", oni su kao toalet papir. Imamo reciklirane političare, ljude koji su bili drugi, treći, četvrti, pomoćni ešalon. Sa njima se žele postići ograničeni ciljevi, a glavni će doći na realizaciju kasnije - kaže Šešelj.

Dodaje da su lideri opozicije verbalno ekstremni, ali i da je ovakav vid nasilja preteći i obespokojavajući. 

- Nemaju kritičnu masu i prerano im je da je stvore jer nemaju ciljeve - kaže Šešelj. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Mima

12.04.2019 12:05

Šešelj im je rekao istinu.

Miki

12.04.2019 12:06

Seselj je iskusan analiticar, tako da cenim njegovo misljenje.

Arsen

12.04.2019 12:12

Od samog početka je bila antisrpska mržnja jer su već vidjeni počinioci.

Marija

12.04.2019 12:19

Njihovo ujedinjenje je samo prividno jer oni svi su pohlepni i svi bi zeleli vlast i moc ali neznaju kako.