Advokatu Krajnoviću vraćeno pravo na rad

Autor:

Vesti

09.04.2019

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni sud je doneo odluku kojom je vratio pravo advokatu Draganu Krajnoviću da nastavi da radi kao advokat i odložio izvršenje privremene zabrane rada koju je donela uprava Advokatske komore Beograda (AKB).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Član tima branilaca advokata Krajnovića advokat Nemanja Jolović ovim povodom je rekao:

- Upravni sud je u svojoj presudi, pored očiglednih prekoračenja ovlašćenja i nepravilne primene zakona uprave Advokatske komore Beograda, istakao i ugrožavanje prava koja su garantovana međunarodnim konvencijama i Ustavom i sprečio nov pristup uprave Advokatske komore Beograda, koji ignoriše pravo na jednakost svih pred zakonom.

Kako se navodi, javnost je objavama od 12. marta 2019. godine dovedena u zabludu da zabrana koju je odredio Upravni odbor Advokatske komore Beograda ima veze sa pravima nekoliko žena koje su nezadovoljne sudskim odlukama o gubitku starateljstva.

U predmetu gde štiti interes troje dece i njihove majke protiv lica koje se optužnicom tereti da je izvršilo nasilje nad maloletnom decom advokat Dragan Krajnović je izneo kritiku i sumnju, zbog čega se tereti pred Advokatskom komorom. Istina je da je pokrenuti disciplinski postupak vezan isključivo za predmet u kojem je advokat Krajnović u stvari štitio interes troje maloletne dece i njihove majke nad kojima je počinjeno nasilje, i to tako što je iznosio kritiku na rad sudskih organa i sumnju u ispravnost postupaka koji su išli na štetu ovih maloletnika i samohrane majke.

U saopštenju koje je potpisalo petoro branilaca Dragana Krajnovića (Marjana Antonijević, Nemanja Jolović, Marko Kljajević, Krsto Bobot, Zdenko Tomanović) izražava se uverenje da će disciplinski organi i uprava Advokatske komore Beograda prema svim advokatima postupati jednako i nepristrasno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading