Lista za odstrel: Đilas i Boško bi da gase medije i linčuju novinare

Autor:

Vesti

06.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da se stide svojih nasilničkih upada u redakcije i institucije, lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Boško Obradović prave liste za odstrel medija i novinara.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Dragan Đilas

U tome je u petak prednjačio Đilas nazivajući Boška Obradovića, koji je čupao saobraćajne znake i predvodio rulju koja je jurišala na žene ispred Gradske skupštine, "iskrenim borcem za slobodu", dok je srpske medije koji ne govore hvalospeve o njihovim nasilničkim akcijama nazvao fašističkim.

- Nije nepoznato da često imam drugačije stavove od Boška Obradovića, ali je on iskreni borac za slobodu i nema dodirne tačke sa fašizmom. Fašizam je ovo što rade Vučić i njegovi Informer, Srpski telegraf, Novosti, Blic, Kurir, Alo, Pink, Prva, O2, Studio B... - napisao je Đilas na Tviteru.

LIKUJE ZBOG HAOSA

Na istoj društvenoj mreži Obradović je likovao što je u pomenutom haosu ispred Starog dvora imao zapaženu ulogu. Lider Dveri poručio je da se mediji koji njemu nisu po volji bave propagandom, nazivajući novinare plaćenicima i botovima samo zato što neće da hvale njegove nasilničke manire.

Stanković: Sa stanovišta zdravog razuma nije lako, odnosno gotovo je nemoguće pravdati Boška Obradovića

- Imamo slobodne medije, koji se bave objektivnim informisanjem javnosti, i režimske medije, koji se bave propagandom vlasti, lažima i govorom mržnje protiv političkih protivnika vlasti. Ovi drugi nisu novinari, već stranački aktivisti, propagandisti, botovi, plaćenici... I tako ih zvati - napisao je Obradović takođe na Tviteru.

U isto vreme, šef Dveri danima najavljuje udar na zgradu TV Pink, koji sa sledbenicima planira da izvede tokom subotnjeg protesta. Podsetimo da je Obradović zajedno sa Đilasom već iznenada "posetio" RTS i uz pretnje motornim testerama hteo da kroji uređivačku politiku javnog servisa.

Ivana Vučićević: Đilas je kao gradonačelnik direktno odlučivao šta sme, a šta ne sme da se objavi na Studiju B

Ivana Vučićević, direktorka Studija B, za Srpski telegraf poručuje da je Đilas poslednji čovek na svetu koji ima pravo da komentariše uređivačku politiku te televizije.

- Kao gradonačelnik sistematski je vršio pritisak na program naše kuće i direktno naređivao koja vest sme, a koja ne sme da se objavi. Direktno je odlučivao o tome ko sme, a ko ne sme da učestvuje u političkim emisijama. Do koje mere je bio bahat, pokazuje i činjenica da je urednike zvao i urlao ukoliko njegove fotografije koje koristimo nisu po njegovom ukusu. Optuživati Studio B i druge medije koji nisu po tajkunovom ukusu da su fašisti jasno pokazuje da ni o medijima ni o fašizmu nema pojma - smatra Vučićevićeva.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Na zgradi TV Pink u petak, dan pred najavljeni marš SZS na ovu medijsku kuću, montirane skele, na koje će biti postavljeni zvučnici

NEMOGUĆE PRAVDATI

Analitičar Dejan Vuk Stanković za naš list kaže da su napadi Đilasa na medije čija mu se uređivačka politika ne dopada postali svakodnevica, ali ističe da nije normalno da on brani agresivno ponašanje saborca iz SZS.

- Sa stanovišta zdravog razuma nije lako, odnosno gotovo je nemoguće pravdati Boška Obradovića, s obzirom na ono što govori i radi. S druge strane, sa stanovišta ličnog i političkog interesa Dragana Đilasa logično je da ga ne samo brani, nego i motiviše i nagrađuje - objašnjava Stanković.

Đilas i Obradović juče nisu odgovorili na naša pitanja.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Han: Pismo Srpskog telegrafa ući će u izveštaj o medijima

Na pismo koje su Srpski telegraf i portal Republika.rs poslali na 130 adresa međunarodnih organizacija širom Evrope odgovoreno nam je iz kancelarije evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana. Nakon molbe našeg lista da se novinari Srpskog telegrafa zaštite od nasilničkog ponašanja i pritisaka lidera dela opozicije i njihovih pristalica stigao nam je dopis u kom stoji da će naše pismo ući u izveštaj koji EU pravi o medijskoj situaciji u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
alek

06.04.2019 07:37

Njihova politička promocija, je definitivno prerasla u nasilje i to državni organi moraju da sankcionišu.

Luka

06.04.2019 07:40

To je jedina politika koju i znaju, nasilje i gazenje po onima koji ne misle kao oni.

Ja

06.04.2019 09:16

Tako je i NATO 1999. godine bombardovao RTS zato sto nije mogao da podnese istinu o sopstvenim zlodelima nad srpskim narodom! A ovi sada isto kao i NATO svojevremeno, ne mogu da podnesu PINK koji razoblicava njihova nepocinstva na javnoj sceni!

Maja

06.04.2019 09:22

Sandalozno ponasanje opozicije