Vučić i Loazo: Makron u julu stiže u Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

25.02.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo rekla je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucičhem da je poseta Makrona bila planirana za ranije, ali je odložena i da je ona sada u Beogradu izmedju ostalog u funkciji pripreme Makronovog dolaska.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Natali Loazo i Aleksandar Vučić

Francuski predsednik Emanuel Makron mogao bi u julu da poseti Srbiju.

- Izuzetno sam srećna što sam u Srbiji, a došla sam da bih pripremila dolazak francuskog predsednika Makrona. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću na prijemu i upitala sam danas predsednika da li je saglasan i da li je slobodan da francuski predsednik dođe u julu, pošto u decembru nije mogao da dođe kako je planirano. Predsednik Vučić je lane bio u Francuskoj i upravo to govori o intenziviranju saradnje. Spoljna razmena sa Srbijom je sve veća - rekla je Natali Loazo. 

 - Želim dobrodošlicu Natali Loazo. Imali smo priliku da otvoreno razgovaramo o svim aspektima naših odnosa. Odnosi između nas su sve bolji. Od ključnog značaja je i potpisan sporazum sa Vansijem, koji samo unapređuje našu saradnju. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Makronu, iako to nije popularno u Evropi, on je uvek pokazivao dobre namere prema nama - rekao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Natasa

25.02.2019 14:21

Bice ovo jedno lepo druzenje.

Nale

25.02.2019 14:54

Srbija i Francuska zajednicki deluju kako bi odnos dveju zemalja bio na visem nivou.

Biljana

25.02.2019 15:41

Očekujemo predsednika Makrona i radujemo se daljoj saradnji naše dve zemlje!

Ivana

25.02.2019 16:16

Makron je uvek dobrodosao u nasu zemlju. Njegova poseta ali i podrska nam puno znace.