VESIĆ: Ðilas ne može da preboli što mu je PKB izmakao!

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2019

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Ðilas "očigledno ne može da preboli što mu je izmakao PKB, kao glavni plen" koji je trebalo da uzme dok je bio na vlasti zajedno sa svojim prijateljima tajkunima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

"U periodu od 2011. do 2013. godine, dok je Ðilas vladao PKB-om, država je oprostila 6,7 milijardi dinara ili preko 55 miliona evra obaveza. Tako je Ðilas oteo 55 miliona evra novca koji pripada građanima i poklonio ga svom menadžmentu da bi se taj isti menadžment zadužio kod banaka i lizing kuća za dodatnih 12 miliona evra", naveo je Vesić.

On je dodao da je Ðilas, kako bi nagradio svoje "menadžere" za ovaj "veliki uspeh", pred smenu sa mesta gradonačelnika doneo odluku da ovim direktorima isplati bonuse vredne više desetina hiljada evra po osobi. 

Tu odluku je, kako podseća, Privremeni organ poništio krajem 2013. godine.

"Za razliku od Ðilasa od 2013. godine zarade zaposlenih se isplaćuju redovno i ne duguje se državi za radni staž", podseća Vesić u saopštenju i dodaje da je PKB posle prodaje u decembru uplatio Beogradu preko 700 miliona dinara na ime duga za porez na imovinu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

"Kada je Ðilas u pitanju, uvek postoji naknadna pamet. Danas kritikuje zašto je zemlja prodata kao deo kapitala, a isto je on predlagao Vladi dok je bio gradonačelnik", rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, PKB je klasičan primer da "nema tih narodnih para koje Ðilas neće da potroši" da bi sebi obezbedio korist.

"Očekivao je da postane vlasnik PKB, a da je tako potvrđuje i činjenica da sada, pošto je izgubio vlast i PKB, kupuje zemlju u okolini Beograda", smatra član Predsedništva SNS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Nenad

27.01.2019 17:37

Mozda mu je PKB promakaoali zato dosta drugih nisu.

Sofija Kovacevic

27.01.2019 17:43

Đilas je hteo da postane medijski i finansijski gospodar Srbije.

Goran

27.01.2019 17:45

Dzaba mu toliki novci ,on će pući od muke jer gubi na svim poljima .

milos

27.01.2019 17:52

Djiki nista,a menadzeri se ovajdili.