Spekulacije šiptarskog javnog servisa: Putin Vučiću dao 3 uslova koje mora da ispuni

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2019

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri dana uoči dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, prištinski javni servis RTK na albanskom jeziku plasirao je informaciju da je navodno šef ruske države, posebnim kanalima preko svojih tajnih službi, dostavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tri zahteva koja mora da ispuni.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Pozivajući se na izvor iz, kako se navodi, diplomatskog predstavništva jedne zemje članice Višegradske grupe u Beogradu, navodi se da ti zahtevu predsediku Srbije nisu stigli preko ruske ambasade u Beogradu, jer, kaže RTK na albanskom, poučen isustvom Putin više nema poverenja u diplomatske predstavnike svoje zemlje.

A zahtevi su: da sporazum Beograda i Prištine ni pod kojim uslovima ne treba da bude postignut, gušenje beogradskih protesta "jedan od pet miliona", koje finansira NATO i hapšenje pojednih pripadnika opozicije.

- Eventualni sporazum sa Kosovom je protiv interesa Ruske Federacije. To približava Srbiju Zapadu i NATO-u. Ako NATO ubedi Srbiju da postigne taj sporazum, onda će i Srbiju ubediti da se priključi Alijansi u bliskoj budućnosti - navodi RTK obrazloženje neimenovanog izvora.

Navodi se i da je saradnja Srbije sa NATO daleko veća nego sa vojnim savezom BRIKS, koji čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.



Prema izvoru RTK iz zemlje članice Višegradske grupe, Rusija pokušava da pridobije Srbiju snabdevajući je poslednjih godina teškim naoružanjem, i to, kako kažu, zastarelim. 

Što se beogradskih protesta tiče, izvor RTK tvdi da njih, prema podacima ruske obaveštajne službe, finansira NATO, što kod Putina stvara zabrinutost.

Putin navodno strahuje da bi ti protesti mogli Vučića da zbace s vlasti, a ako se to dogodi Rusija više ne bi bila prihvaćena kao saveznik Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
star

14.01.2019 10:21

Nadam se da će Reljić dati još neku relevantnu izjavu koja će pomoći pri rešavanju ubistva dvojice vojnika na Topčideru.

Vojin

14.01.2019 10:22

Ponovo pokusavaju da umanje znacaj dolaska Putina ali im to nece uspeti

Milos

14.01.2019 10:24

Nema potrebe da Priština brine za odnose između Srbije i Rusije! Mi stojimo čvrsto na zemlji.

Nikola

14.01.2019 10:24

Šta reći?! Samo još jedna u nizu šiptarskih provokacija!