Oglasio se Srbin koji je izbegao šiptarsko hapšenje!

Autor: novosti.rs

Vesti

24.11.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Dimitrijević, predsednik Privremenog organa opštine Peć, predstavnik Srpske liste i predsednik Goraždevca po kosovskom sistemu, koji je izbegao hapšenje od strane specijalne jedinice kosovske policje Rosu, rekao je danas da nije ništa loše uradio i upitao se da li je njegov jedini greh to što je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću izneo probleme Srba u Goraždevcu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosovska policija nije uspela da uhapsi Miloša Dimitrijevića

- A rekao sam istinu. Ipak, osećaj je težak. Ne plašim se i neka me uhapse, ali čitava moja porodica se zabrinula kada su čuli da su me tražili. Pogotovo što se dosta toga strašnog izdešavalo u Goraždevcu, gde su svakodnevna maltretiranja i hapšenja Srba, a da ne spominjem ubistvo dece na reci Bistrici - kazao je Dimitrijević.

Ovim rečima on je opisao kako se oseća pošto su juče kosovski specijalci upali u prostorije privremenog organa u Goraždevcu, pokušavajući da ga uhapse.

O problemima Srba iz tog dela KiM on je govorio na zajedničkom sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu, kada je celoj javnosti saopštio da veruje predsedniku Vučiću, a ne kosovskim institucijama.

Dimitrijević kaže da su, posle njegovog obraćanja u Beogradu, s predsednikom Vučićem kontaktirali i predstavnici međunarodne zajednice i Unmika. 

On je ispričao i da je pre nekoliko dana bio na meti kosovske policije, koja mu je u više navrata pretresala auto zbog toga što su na vozilu srpske tablice.

- Jasno je da podržavamo sopstvenu državu, jer od nje jedino možemo očekivati pomoć i zaštitu. Nisam zabrinut za svoj život, već za živote moje porodice, ali i svih Srba na KiM - kazao je Dimitrijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Brane

24.11.2018 10:08

Gorak je to osećaj i prosto ne znam kako to sve ljudi izdrže.Pa oni su u tihom ratu decenijama.

uros

24.11.2018 10:16

Vazno je bilo izbeci i sacuvati u tom trenutku zivu glavu.Sta ce dalje biti videcemo svi.

Marija

24.11.2018 10:28

Drzi se brate nedaj se teroristima i kriminalcima

Erik

24.11.2018 10:42

Neka izdrže brate stići će njima ovo sa kamatom od Boga!