Evo šta će biti sa Srbima koji su uhapšeni danas na Kosovu!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica Srba koje su jutros uhapsili pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije (ROSU) u policiji mogu da budu zadržani najduže 48 sati, u kom roku tužilaštvo treba da odluči da li će za njih tražiti od suda da im odredi i pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ilustracija

Nedeljko Spasojevicć, Dragiša Marković, Marko Rošić i Saša Curčić, kako je saopšteno iz Prištine, uhapšeni su u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića 15. januara u Kosovskoj Mitrovici. 
Advokat Nebojša Vlajić rekao je za Tanjug da još nema preciznih informacija koja se krivična dela stavljaju uhapšenima na teret.

"Po ovome što kažu u Prištini oni su uhapšeni za ubistvo Ivanovića, ali koliko je tome verovati to je drugo pitanje", kaže advokat koji je ranije zastupao Olivera Ivanovića.

Hodža: Tužilaštvo za trojicu Srba trazi pritvor do 30 dana

Kosovski tužilac, Šalja Hodža, izjavio je danas da je zatražio određivanje do 30 dana pritvora za trojicu Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici, koji se sumnjiče da su umešani u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića. Hodža je za portal kalkso.com rekao da su ranije danas pritvorena četvorica Srba i da je njima odmah određen pritvor od 48 sati, odnosno dok ne budu izvedeni pred istražnog sudiju.

"U međuvremenu smo se Osnovnom sudu u Prištini obratili zahtevom za određivanje pritvora do 30 dana za trojisu uhapšenih, osim četvrtog uhapšenog koji se tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti|, rekao je Hodža.

Govoreći o krivičnim procedurama na Kosovu, on je ukazao da uhapšene policija može da drži do 48 sati, nakon čega o daljem zadržavanju odlučuje sud, ako tužilac zatraži pritvor. To znači da bi najkasnije u nedelju ujutru trebalo da se zna da li će uhapšeni biti pušteni na slobodu ili će im biti određen pritvor. Što se tiče saslušanja pred tužiocem, Vlajić kaže da on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Vuk88

23.11.2018 15:34

Pustice i njih, kao i Marka Djurica. Ovo je jos jedan neuspeli pokusaj zastrasivanja Srba na KiM.

Sasa

23.11.2018 15:39

Pristina ne zeli mirno resenje i nastavlja sa provokacijama.

Marija

23.11.2018 15:40

Hapsenje Srba samo je obicna represija koju Srbija mora da uzvrati i nesme da dozvoli da se Albanci tako ponasaju.

Aleksa

23.11.2018 15:54

Siptarima je krivo za debakl u Interpolu, pa sada provocira Srbiju, i vrsi pritisak da bi Srbija povukla neki pogresan korak. Ali gospodo siptari to se nece desiti!