"DUBOKO SAM DIRNUT I PONASAN JER SMO MI SLOBODARSKI NAROD"! Predsednik Vučić se oglasio iz Njujorka posle jaku poruku: "BORIĆEMO SE..."! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.05.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, pozicije i odluke, zato što to može da ima veliki uticaj na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu iz kojeg dolazim, već i na ceo svet., istakao je Vučić.

"DUBOKO SAM DIRNUT I PONASAN JER SMO MI SLOBODARSKI NAROD"! Predsednik Vučić se oglasio iz Njujorka posle jaku poruku: "BORIĆEMO SE..."! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na panel diskusiji „Mi govorimo, jer oni ne mogu – glasovi koje treba čuti“ – Svedočanstva svedoka žrtava rata u BiH obratio se celom svetu, a deo govora postavio je na Instagram.

 

- Duboko sam dirnut svedočanstvima svih Srba koji su danas došli ovde da svedoče o dešavanjima kroz koja su prošli pre 30 godina. Hteli smo da pokažemo da istina nije jednostrana i da nikada nije ni bila. Neke od žrtava su upravo to i rekle.


- Uoči dana mogućeg usvajanja nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici, želim još jednom da ponovim da Srbija nikada nije ćutala o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici, naprotiv. Da li je svrha da se kazni jedan narod koji nije uvek pokoran velikim zemljama i šta će da bude posledica ovakvih odluka?

- Ponosan sam na činjenicu da smo mi slobodarski narod koji je uvek plaćao najveću cenu za slobodu naše zemlje i naroda.

- Još jednom vas molim da ponovo razmotrite svoje stavove, pozicije i odluke, zato što to može da ima veliki uticaj na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu iz kojeg dolazim, već i na ceo svet.

- Nećemo ćutati. Borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti.

Na istoj ovoj panel diskusiji Vučić je svetu postavio važno pitanje.

- Znam mali smo, ali verujemo da evropske i demokratske vrednosti znače da treba da budemo uključeni o donošenju tako važnih odluka. Dragi prijatelji iz Evrope koji ste prisutni ovde i svi naši prijatelji sa svih kontinenata, šta ćete raditi kada otvorite Pandorinu kutiju, šta ćete dalje, hoćete li reći da protiv sovjetskog naroda nije počinjen genocid, da ubijanje Srba od strane nemačkih i hrvatskih nacista u Prvom i Drugom svetskom ratu nije genocid? Šta ćete reći za različita pitanja iz celog sveta, da li ćete okrenuti glavu, ili ćete reći nije ovo mesto gde se nešto poriče, ili ćete vi da poričete kada vama to ne odgovora u političkom smislu - upitao je Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
ceca

22.05.2024 18:25

Vučićeva hrabrost da se iznose teške istine, kao što je to učinio na panelu o svedočanstvima žrtava rata u BiH, pokazuje duboko poštovanje prema svim žrtvama i predstavlja korak napred ka istini i pomirenju.

ceca

22.05.2024 18:27

Vučić ponovo je istakao važnost razmatranja svih perspektiva i činjenica pre donošenja odluka koje mogu imati dugoročne posledice. To pokazuje njegovu vizionarsku politiku i spremnost da se suoči sa složenim globalnim izazovima.

ceca

22.05.2024 18:29

Vučićeva reakcija na moguće usvajanje nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici pokazuje njegovu spremnost da brani interese Srbije i srpskog naroda, ali i da se otvoreno suoči sa bolnim temama iz prošlosti.

ceca

22.05.2024 18:31

Uprkos izazovima i preprekama, Vučić ostaje posvećen ostvarivanju mira, stabilnosti i prosperiteta za sve građane Srbije i regiona.