NAJBOLJI STUDENT, PROFESOR PRAVA, STRUČNJAK, A NE ZNA DA POPUNI FORMULAR! Savo pogrešio osnovne stvari, a izdaje se za "učenog čoveka"1

Autor:

Vesti

16.05.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije ispoštovano.

NAJBOLJI STUDENT, PROFESOR PRAVA, STRUČNJAK, A NE ZNA DA POPUNI FORMULAR! Savo pogrešio osnovne stvari, a izdaje se za "učenog čoveka"1

Foto: Shutterstock, Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni-promeni" odbijena je u utorak i to zbog najosnovnijih grešaka prilikom popunjavanja iste. Dan ranije odbijena je i na Voždovcu.

Kako je navedeno u obrazloženju Izborne komisije Gradske opštine Vračar, proverom podnete izborne liste utvrđeno je da nisu poštovana zakonska pravila o zastupljenosti polova na izbornoj listi koja je propisana Zakonom o lokalnim izborima.

Prema tom zakonu, kako se dodaje, propisano je da na izbornoj listi mora biti najmanje 40 odsto pripadnika manje zastupljenog pola, tako da među svakih pet kandidata na listi, moraju biti tri pripadnika jednog i dva pripadnika drugog pola.

S obzirom na to da su u poslednjoj grupaciji predloženih kandidata pod rednim brojem 26-29 suprotno navedenoj zakonskoj odredbi, predložena su četiri kandidata istog pola, i to: Andrea Rajić, pod rednim brojem 26, Zorica Rančić, pod rednim brojem 27, Mirjana Jablan pod rednim brojem 28, i Katarina Pavlović, pod rednim brojem 29, odnosno predložena četiri posljednja kandidata na listi su pripadnici istog pola.

Takođe, Izborna komisioja GO Voždovac donela je rešenje o odbacivanju izborne liste Grupe građana „Kreni-promeni“, podnete 12. maja.

Ova izborna lista se, kako je obrazloženo, odbacuje kao neuredna – jer se na propisanom obrascu ne nalazi naziv izborne liste.

Dakle, Savo, veliki učeni čovek i "intelektualac" nije znao da popuni formular za predaju lista, a kako se vidi, ni da ispiše naziv svoje liste.

Inače, Savo Manojlović izdaje se za velikog profesora prava, što mu i piše u zvaničnoj biografiji. 

Prava sam završio kao jedan od najboljih studenata, u roku od četiri godine bez korišćenja apsolventskog roka. U srednjoj školi nisam bio neki naročito dobar đak, jer me je više interesovalo da čitam nešto sa strane nego da učim po nekakvom planu. Interesovalo me je mnogo raznih stvari, i onda zaista nisam znao šta ću da upišem. Prava su mi se nekako desila kao sublimacija svega, jer smatram da čovek koji je pravnik mora da sublimiše sve društvene nauke. Interesovala me je i gluma i zamalo da je upišem. Kada sam bio druga godina prava konkurisao sam. Na prijemnom ispitu primali su samo 15 od 330 i ja sam ušao u taj uži krug. Ohrabrivali su nas da sve koji uđemo u uži krug ponovo konkurišemo i kako ćemo sigurno upisati. Razmišljao sam da to uradim kad završim prava, ali nakon četvrte godine su me zainteresovala putovanja i jedan profesor mi je ponudio da idem na studijsko putovanje u Strazbur, i tada sam ipak odlučio da me gluma i ne zanima toliko. Smatrao sam da je pravo mnogo kreativnije, iako me je i gluma interesovala - govorio je ranije "veliki znalac" iz ove oblasti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading