SINIŠA MALI NAJOŠTRIJE OSUDIO PRETNJE SMRĆU VUČIĆU! "Nećete uspeti, nikada on neće odustati od svoje zemlje i svog naroda"!

Autor:

Vesti

15.05.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić nikada neće odustati od svoje zemlje i svojih građana. I nakon ovih pretnji izaći će još jači, jer je njegov najveći motiv prosperitet naše zemlje., istakao je Mali.

SINIŠA MALI NAJOŠTRIJE OSUDIO PRETNJE SMRĆU VUČIĆU! "Nećete uspeti, nikada on neće odustati od svoje zemlje i svog naroda"!

Foto: Printscreen/RTS1

Ministar finansija Siniša Mali osudio je danas pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 

- Najoštrije osuđujem pretnje koje su danas upućene predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Pretnje smrću u trenutku kada se predsednik svakim danom bori za mir, stabilnost i bolji život građana, su i više nego sramne i zastrašujuće - napisao je ministar Mali i dodao:

- Onima koji takve pretnje upućuju svakodnevno, poručujem: Nećete uspeti. Predsednik Vučić nikada neće odustati od svoje zemlje i svojih građana. I nakon ovih pretnji izaći će još jači, jer je njegov najveći motiv prosperitet naše zemlje. Njegova snaga su rezultati koji su svakim danom sve veći i oni koji upućuju ovako gnusne pretnje, to vrlo dobro znaju. Dakle, ko god da osmišljava ovakve pretnje u javnosti, treba da zna da neće uspeti da destabilizuje Srbiju, a posebno da neće zaustaviti predsednika u njegovoj nameri da se bori za svoju zemlju. Takvi postupci su apsolutno neprihvatljivi i zato pozivam nadležne institucije da hitno reaguju. Pretnje Vučiću upućene su danas na društvenoj mreži Iks, nakon njegove objave o pokušaju ubistva premijera Slovačke Roberta Fica.- To je bila proba za atentat na tebe - jedna je od najskandaloznijih pretnji koja je osvanula ispod pomenutog posta predsednika Srbije.

Podsećamo, brzom akcijom Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Somboru i Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru danas je uhapšen D.M. (62) koji je osumnjičen da je pretio predsedniku Aleksandru Vučiću na društvenoj mreži X. 

Imenovani je zadrzan zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 st. 3 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Osumnjičeni je saslušan, a nakon toga Osnovno javno tužilaštvo u Somboru ustupilo je nadležnost nad ovim slučajem Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal koje će obavestiti javnost o daljim merama koje će biti preduzete.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Sasa

15.05.2024 21:09

"Podržavam Sinišu Malog u njegovoj odlučnoj osudi pretnji upućenih predsedniku. Nikakvo nasilje ne može biti opravdano u političkom diskursu."

Sasa

15.05.2024 21:10

"Siniša Mali je potpuno u pravu - nikada ne smemo dozvoliti da pretnje i nasilje postanu deo naše političke kulture."

Bojan

15.05.2024 21:10

"Nasilje nikada nije rešenje. Pretnje našem predsedniku su napad na sve nas. Svi trebamo da osudimo takvo ponašanje."

Nikola

15.05.2024 21:11

"Pretnje smrću su apsolutno neprihvatljive. Siniša Mali pravilno stoji u odbrani našeg predsednika i njegovih prava na sigurnost."