NASTAVAK FESTIVALA LICEMERJA, NOVI EKSER U KOVČEG MEĐUNARODNOG PRAVA: Miloš Vučević o glasanju za prijem Prištine u Savet Evrope

Autor:

Vesti

17.04.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon glasanja u Savetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je Kosovo država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavili pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

NASTAVAK FESTIVALA LICEMERJA, NOVI EKSER U KOVČEG MEĐUNARODNOG PRAVA: Miloš Vučević o glasanju za prijem Prištine u Savet Evrope

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević kaže za RTS da je u Strazburu viđen nastavak festivala licemerja i još jedan ekser u sanduk međunarodnog prava.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane u tehničkom mandatu i mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević rekao je povodom glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, da je Srbija na istorijskom mestu na kojem je bila uvek, da može svakog da pogleda u oči i ne krši osnovne prinicipe međunarodnog prava.

"Ono što smo juče videli u Strazburu je nastavak tog festivala licemerja i još jedan ekser u mrtvački sanduk međunarodnog javnog prava i svih standarda koje bi trebali da važe", istakao je Vučević.

Dan nakon glasanja u Savetu Evrope Vučević kaže da to nije samo pitanje da li je Kosovo država, jer nije, već nisu ispoštovani ni osnovni principi koje su sami postavili pred Prištinu, od kojih je najvažniji formiranje ZSO.

"To nije pitanje naše percepcije KiM kao kolevke identiteta već su oni sami pogazili ono što su postavili, jer im je to neko tražio telefonom ili mejlom. Srbija će se boriti argumentima, činjenicama, pravom, moralom i verom u sebe, jer ako mi ne verujemo u sebe ne možemo očekivati ni da će drugi", poručio je Vučević.

Kaže da nema mnogo manevarskog prostora ali i da nema povlačenja i predaje.

"To što gaze osnovne norme na kraju će biti njihova bruka, ali ne može trajno da bude zakonito ono što je nezakonito", rekao je Vučević.

Vlada najkasnije za dve nedelje

Mandatar za sastav nove Vlade kaže da će uskoro predložiti njen sastav i napominje da će Vlada biti izabrana u zakonskom roku.

"Silovanje međunarodnog javnog prava, i ono što nam se sprema u UN sa rezolucijom o Srebrenici nije ništa manja opasnost, traži angažman svih nas i važnije je od kadriranja vlade", smatra Vučević.

Kaže, međutim, da će u naredne dve nedelje biti formirana vlada, i da je njegov ekspoze gotovo završen.

"Biramo ljude koji će biti odgovorni u naredne 4 godine. Ovo će svakako biti vlada kontinuiteta kada je reč o 'Skoku u budućnost', ali će i neki novi ljudi doneti novu energiju. Pokušaću da otvorim sve društvene oblasti značajne za građane, da vide šta je naša vizija za naredni period", rekao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (29)

Loading
Jan Halak

17.04.2024 09:05

Evropa odavno sama sebi radi laganu eutanaziju. Ali verujem da će doću dan kada će im se ovo obiti o glavu, kao što je bilo sa bombardovanjem Srbije i kršenjem svih mogućih međunarodnih zakona onda.

Jaca

17.04.2024 09:06

Naravno kada je prezir prema Srbiji i našem narodu veći od svakog prava.

Toma

17.04.2024 09:07

To se od opozicije očekivalo. Sve vreme rade protiv nas i Srbije.

Ognjen

17.04.2024 09:08

Pa što bi pravno, kad može mimo prava da se Srbija gazi i niko na to da ne reaguje.