Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije!

Autor:

Vesti

09.04.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tekstom zakletve, sudije su se obavezale da će svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu, po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi.

Novoizabrane sudije položile zakletvu u Skupštini Srbije!

Foto: FOTO TANJUG/NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/bs

Sudije koje su izabrane odlukom Visokog saveta sudstva na sudijsku funkciju danas su u Skupštini Srbije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta Anom Brnabić i predsednicom Vrhovnog suda Jasminom Vasović.

Tekstom zakletve, sudije su se obavezale da će svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu, po najboljem znanju i umeću i služiti samo istini i pravdi.

Zakletvu su položile sudije osnovnih sudova u Šidu, Nišu, Kranjevu, Dimitrovgradu i Lazarevcu, prekršajnog suda u Pančevu, Upravnog suda, privrednog suda u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Senti, kao i sudije Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog sud u Beogradu, saopšteno je iz parlamenta.

Svečanom činu polaganja zakletve, koji je upriličen u Domu Narodne skupštine, prisustvovale su i predsednica Visokog saveta sudstva Zorana Delibašić i članica VSS iz reda sudija Snežana Bjelogrlić.

ĐILASA NAPUSTILA POSLANICA

Ana Stevanović Đukić, članica predsedništva, napustila je Stranku slobode i pravde.

"Posle 5 godina odlučila sam da i formalno napustim Stranku slobode i pravde, u kojoj sam od dana osnivanja i podnesem ostavke na stranačke funkcije - članice predsedništva i internacionalnog sekretara", objavila je Stevanović Đukić na društvenoj mreži H.

"Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima. Predstojeću najavu bojkota beogradskih izbora smatram pogrešnom. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća 2 meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti", istakla je Stevanović Đukić, obrazlažući odluku da napusti stranku Dragana Đilasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading