VAŽAN SASTANAK! Goran Vesić razgovarao sa predsednikom SANU! NA POMOLU VELIKA SARADNJA!

Autor:

Vesti

08.04.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalan sam predsedniku SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje., istakao je Vesić.

VAŽAN SASTANAK! Goran Vesić razgovarao sa predsednikom SANU! NA POMOLU VELIKA SARADNJA!

Foto: Facebook/Горан Весић

Ministar Goran Vesić sastao se sa predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti Zoranom Kneževićem i delegacijom akademije.

 

 

- Razgovarali smo da SANU i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pripreme međunarodne konkurse za izradu master planova za zaštićene prirodne celine (nacionalne parkove) koje su posle izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji u nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Razgovarali smo uključivanju SANU u izradu Zakona o prostornom planu Republike Srbije  kako bi se dodatno unapredila predložena rešenja, a jedan od predloga, oko kojih je danas postignuta saglasnost,  jeste da se za pojedina prirodna i kulturna dobra predvidi obavezno raspisivanje urbanističko arhitektonskih konkursa, sve u cilju pronalaženja najboljih, održivih rešenja.

- Zahvalan sam predsedniku SANU na srdačnom prijemu i otvorenom prihvatanju saradnje.  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture počastvovano je saradnjom sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti - istakao je Vesić.

Podsećamo, Pravilnik o oldtajmerima odnosno o utvrđivanju statusa vozila od istorijskog značaja završen je i poslat drugim ministarstvima na saglasnost, izjavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će tim pravilnikom biti rešeni svi problemi kada je reč o oldtajmerima.

- Potrebno je nedelju ili dve dok se dobije saglasnost svih ministarstava nakon čega će pravilnik ići na vladu tako će taj akt biti usvojen -  rekao je Vesić u emisiji “Sat” na RTS-u.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading