"NJEGA JE IZMISLILA ANGELA MERKEL" Milovi mediji nastavljaju sumanutu kampanju protiv Vučića

Autor:

Vesti

07.04.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, ističe da je akademska zajednica postala opasan protivnik vlasti u Srbiji.

"NJEGA JE IZMISLILA ANGELA MERKEL" Milovi mediji nastavljaju sumanutu kampanju protiv Vučića

Foto: mcb, M.K./ATAImages

Aleksandar Popov je dao intervju za crnogorsku "Pobjedu" gde je sramno izvređao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, ističe da je akademska zajednica postala opasan protivnik vlasti u Srbiji.

- Vučića je izmislila Angela Merkel, podržavala ga je Amerika koja je finansirala Otvoreni Balkan. Međutim, on od poželjnog igrača polako postaje loš momak kao i Slobodan Milošević u poslednjim godinama svoje vlasti. Divim se Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici kako su sve izdržali, do sada nisam video takvo maltretiranje. Režim poručuje da kritičara treba prvo dehumanizovati da bi on postao legitimna meta. Prema tome Dinko je ustaša, antisrbin, zato je legitimna meta i možeš da radiš sa njim šta god hoćeš. Dinko je platio ceh, ali to je upozorenje što čeka sve one druge koji se drznu da govore negativno o vlasti - kaže za Pobjedu Aleksandar Popov - kaže Popov


Popov ističe se da vlast pokušava da odvrati pažnju javnosti od tih problema, te se stvaraju nove afere kako bi se skrenula pažnja sa prethodnih.

- Ušli smo u drugu sedmicu linča koji desničari i vlast sprovode nad profesorom Dinkom Gruhonjićem koji je više puta rekao da je predsednik Srbije odgovoran ako se nešto desi njemu i njegovoj porodici. O tome da li je ovaj slučaj samo početak obračuna sa akademskom zajednicom i onima koji kritikuju vlast u Srbiji Popov kaže da je na primeru Gruhonjića vlast svoju bahatost samo digla na viši nivo. Akademska zajednica je opasan protivnik vlasti. Vlast upozorava - ako nas budete kritikovali može da vas sačeka Dinkova sudbina. Prvo ćemo vas izložiti javnom linču, možemo da vam napakujemo što god hoćemo, da izgubite posao i na kraju, ako hoćete da sačuvate život morate da odete u inostranstvo - navodi Popov.

Napadi na profesora Gruhonjića su koordinisani sa više strana, a Filozofski fakultet u Novom Sadu je uvučen u obračun.

Na primeru Gruhonjića vlast je svoju bahatost samo digla na viši nivo. Zgušnjava se situacija oko Kosova i prijem u Savet Evrope i za domaću javnost potrebno je napraviti veći problem i targetirati ljude koji su kritičari režima. Aleksandar Vučić kaže da je pristao, pa da nije pristao na Ohridski sporazum u kojem piše da Srbija neće ometati prijem Kosova u međunarodne institucije. Imamo zagužvano stanje oko BiH, Srbija je pod pritiskom zbog neusklađenja svoje spoljne politike sa evropskom. Evropa polako gubi strpljenje, ali oprezno igraju jer Vučić sa Miloradom Dodikom u BiH može da napravi problem - zaključio je Popov. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Ratko

07.04.2024 14:35

Što više napadaju Vučića to njemu raste rejting kod građana.

Senik

07.04.2024 14:45

Ko god je Vučića izmislio hvala mu. Konačno je zahvaljujući njemu Srbija ponovo najvažniji fakotr na Balkanu. Nismo više kolonija, kao što bili za vreme DOS-a i kao što je danas Crna Gora. Zemlja bez unutrašnje i spoljne politike koja bukvalno za sve mora da čeka odobrenje stranih ambasadora.

Miloš

07.04.2024 14:45

Vučić u politici davno pre Merkelove, vi ste prolupali

Mia

07.04.2024 14:49

Zaista smešno, kakve veze ima Vučić sa Angelom Merkel?! Postalo je već previše jadan svaki pokušaj blaćenje predsednika Vučića.