RADOVAN KARADŽIĆ U TEŠKOM STANJU! Pozvao ćerku u teškim bolovima, JEDVA GOVORI! Ne daju mu lekove!

Autor:

Vesti

05.04.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima , rekla je ćerka Radovana Karadžića.

RADOVAN KARADŽIĆ U TEŠKOM STANJU! Pozvao ćerku u teškim bolovima, JEDVA GOVORI! Ne daju mu lekove!

Foto: Tanjug/AP

Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, trenutno se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima u britanskom zatvoru "Vajt".

Njegova kćerka Sonja Karadžić Jovičević ističe da joj je otac preneo da trpi užasne bolove u stomaku i karlici, ali da mu nisu pruženi neophodni lekovi niti lekarska pomoć. Jovičevićeva je izrazila zabrinutost i tvrdi da ovo nepružanje medicinske pomoći doživljava kao pokušaj ubistva.


Jovičevićeva je naglasila da je njen otac Radovan Karadžić čekao lekove koje mu nisu dali, te da je pokušavao da dođe do lekara, ali bezuspešno. Ona je istakla da je Karadžić danas jedva mogao da govori kada ju je pozvao, te da je izrazio zabrinutost zbog povećanja bolova u stomaku i karlici. Situacija je dodatno zabrinjavajuća jer, kako tvrdi, niko ne želi da mu pruži pomoć niti da pozove lekara.

- Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima - rekla je Jovičevićeva za Srnu.

Ona je istakla da je Radovan danas pozvao u 14.30 časova i da je jedva govori, ali je uspio da kaže da mu je stomak ogroman od sinoć, da ima užasne bolove i da niko neće da mu pomogne niti da zove lekara.

 Jovičevićeva ističe da Karadžić služi kaznu u užasnim uslovima, a nedostatak odgovarajuće medicinske nege dodatno pogoršava njegovo stanje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading