DRUGOSRBIJANCI NA APARATIMA: Pljuju Vučića zbog čestitki za Dan Republike Srpske, a Đinđić Ratku Mladiću čestitao Dan Vojske RS! Isplivao dokument iz 1994.

Autor:

Vesti

11.01.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prozapadna opozicija bacala je drvlje i kamenje na predsednika Srbija, jer se drznuo da čestita Dan Republike Srpske, koji su, kažu, ustanovili osuđeni ratni zločinci, a bivši premijer i šef Demokratske stranke, lično je Mladiću slao telegram čestitku za Dan Vojske RS

DRUGOSRBIJANCI NA APARATIMA: Pljuju Vučića zbog čestitki za Dan Republike Srpske, a Đinđić Ratku Mladiću čestitao Dan Vojske RS! Isplivao dokument iz 1994.

Foto: Printscreen/Tanjug/live, VLADIMIR ŠPORČIĆ, Twitter

Više puta smo svedočili licemerju prozapadne opozicije i drugosrbijanaca, ali ovaj put nadmašili su sami sebe. Kada je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, čestitao Dan Republike Srpske 9. januara, nema ko nije ustao sa te strane da ga pljuje i osuđuje da takvim objavama podriva mir i podstiče politiku secesionizma.

Biće da su "zaboravili" da je i Zoran Đinđić, bivši premijer i lider DS, slao zvanično pismo generalu Ratku Mladiću u kome mu čestita Dan Vojske Republike Srpske, uz želje da uspešno sačuva državu i zaštiti narod! 

U napadima na predsednika Srbije prednjačio je Balša Božović, danas aktivista NVO sektora, nekad istaknuti funkcioner Demokratske stranke. 

- Vučićev režim ruši suverenitet Bosne i Hercegovine, a kroz podršku 9. januaru, koji su ustanovili osuđeni ratni zločinci, nastavlja da podržava Dodikovu politiku secesionizma. Ovim se podriva mir - napisao je Božović na društvenoj mreži Iks. 

Međutim, samo nekoliko sati kasnije, na istoj ovoj mreži se pojavilo pismo koje je Zoran Đinđić, šef stranke u kojoj je upravo Božović napravio prve političke korake, poslao Mladiću, a gde, između ostalog, piše da je Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu!

 

 

- U ime svih članova i Demokratske stranke, i u moje lično ime, svim vojnicima, podoficirima, oficirima i Vama lično, čestitam Dan Vojske Republike Srpske. Vojska Republike Srpske, nastala u ratu za slobodu, je primer kako jedna mala, ali narodna vojska može uspšeno sačuvati državu i zaštititi narod. Bez obzira na mirovne pregovore, čiji uspeh svi želimo, nama je potrebna snažna vojska, kako bi druga strana odustala od namere da nastavi rat. Nadam se da će srpski narod kao i Vojska Republike Srpske već sledeći Vidovdan dočekati u miru - navodi se u pismu sa zaglavljem DS, a koje je potpisao Zoran Đinđić. 

Foto: www.profimedia.rs

Bivši premijer i lider DS Zoran Đinđić

A upravo u vreme kada je Đinđić peuzeo rukovođenje DS dolazi do njegovog zaokreta prema rukovodstvu Republike Srpske. Poznato je da je Đinđić sa Radovanom Karadžićem, prvim predsednikom RS, pekao vola na Palama, te da su bili u bliskim odnosima. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Булгаков

11.01.2024 13:05

Па Ђинђићев ДС 90их није био толико отишао у антисрпство као овај абортус од странке што данас постоји са свим његовим дериватима који су настали распадом ДС-а.

Majaa

11.01.2024 14:14

Volja naroda mora da se poštuje i niko nema pravo da to ospori.

Zora

11.01.2024 14:53

Ovo će teško pasti drugosrbijancima.

Maja

11.01.2024 16:19

Tacno prozapadna opozicija nema ni stida ni srama. Samo zele sto vise uvreda da upute na racun predsednika Vucica.