MINISTAR CVETKOVIĆ OTVORIO SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA: Naši vodni putevi mogu biti zlatna veza specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027

Autor:

Vesti

04.04.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je da su brojne srpske reke značajni plovni putevi, naš krvotok i veliki potencijal za uplovljavanje u svetske tokove, ističući da je Srbija zemlja izuzetnih nautičkih potencijala

MINISTAR CVETKOVIĆ OTVORIO SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA: Naši vodni putevi mogu biti zlatna veza specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je otvorio 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova u Beogradu.

- Ovogodišnji slogan ove manifestacije je Kurs može biti samo jedan", a kurs Srbije je jasan - Skok u budućnost, kroz projekat koji je nedavno predstavio  predsednik Srbije Aleksandar Vučić i čijom realizacijom je pored ubrzane modernizacije zemlje predviđen i dodatni razvoj celokupne saobraćajne infrastrukture - rekao je ministar Cvetković.

Dodao je da su brojne srpske reke značajni plovni putevi, naš krvotok i veliki potencijal za uplovljavanje u svetske tokove, ističući da je Srbija zemlja izuzetnih nautičkih potencijala.

- Kapitalni projekat „Zaplovi Srbijom“ iniciran od strane Agencije za upravljanje lukama, zbog svog značaja za razvoj Srbije, uvršten je u program „Skok u budućnost“ kojim se naša zemlja priprema za EKSPO 2027,  dodatno će pospešiti više privrednih grana. Naši vodni putevi mogu biti zlatna veza specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027, zahvaljujući tokom kojeg će Srbija da bude centar poslovnog sveta. Tada će se iz Evrope u našu prestonicu stizati redovnom vodnom linijom - objasnio je ministar Cvetković.

Ukazao je da će se kroz projekat „Zaplovi Srbijom“ pokazati svi potencijali i resursi Srbije, jer predviđa izgradnju marina, pristaništa, pontona za međunarodni i domaći linijski vodni saobraćaj, kao i nabavku eko čamaca za prevoz turista.

Cvetković je rekao da za ljubitelje lova i ribolova, Srbija predstavlja pravi raj.

- Srbija raspolaže prirodnim bogatstvima, raskošnom florom i faunom na kojoj mogu mnogi da nam pozavide. Srpska lovišta se smatraju za jedna od najboljih u Evropi i bogata su raznim vrstama divljači, kao i brojnim vrstama riba. Sve to predstavlja ozbiljan privredni i turistički potencijalOvaj vid sajamskih manifestacija predstavlja priliku da se promovišu nekada nedovoljno afirmisane mogućnosti srpske privrede, kao i prilika da se Srbija predstavi kao zemlja koja ima šta da ponudi Evropi i svetu, ali koja je i sposobna da sačuva svoje prirodne lepote, kulturu i tradiciju - kazao je ministar Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading