"Dragi Miloše, srećno i hrabro u nove pobede"! Ana Brnabić čestitala Vučeviću izbor za mandatara!

Autor:

Vesti

30.03.2024

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu.

"Dragi Miloše, srećno i hrabro u nove pobede"! Ana Brnabić čestitala Vučeviću izbor za mandatara!

Foto: Tanjug/J. PAP

Predsednica Narodne Skupštine i bivša premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Milošu Vučeviću izbor za mandatara.

 

 

- Čestitam mom prijatelju, kolegi i saborcu iz SNS Milošu Vučeviću, na izboru za mandatara nove Vlade Srbije. Sigurna sam da će Vlada na čijem će biti čelu nastaviti da vodi Srbiju pobedničkim putem koji je trasirao Aleksandar Vučić. Dragi Miloše, srećno i hrabro u nove pobede - napisala je Ana Brnabić na društvenoj mreži X.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas predložio Miloša Vučevića za mandatara koji će sastaviti novu vladu.

Vučić je objavio i tekst obrazloženja u kom je naznačeno da je Vučević sve dosadašnje funkcije obavljao posvećeno i stručno, i da će nastaviti sprovođenje ključnih programa kako bi se osigurao rast životnog standarda, kao i sve važne planove vezane za Ekspo 2027.

Miloš Vučević rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu „Vasa Stajić” pohađao je u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosečnom ocenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u porodičnoj advokatskoj kancelariji. Predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine i 2017. godine.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Celu biografiju Miloša Vučevića pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Sara

30.03.2024 20:48

Čestitke Vučeviću na novoj poziciji.

Jovan

30.03.2024 20:49

Sqmo hrabro i borbeno za našu zemlju.

Lidija

30.03.2024 20:50

Potpuno zasluženo. Verujem da će opravdati poverenje koje je dobio.

Сандра

30.03.2024 20:51

Одличан избор, Милош је човек који Србију искрено и истински воли, и доказано је спреман да се за њу бори.