VUČIĆ I ORBAN NA VEČERI U BRISELU! Predsednik objavio fotografiju i uputio prelepe reči velikom prijatelju! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.03.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, razmenili mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, regionalnim pitanjima i energetici, istakao je Vučić.

VUČIĆ I ORBAN NA VEČERI U BRISELU! Predsednik objavio fotografiju i uputio prelepe reči velikom prijatelju! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Briselu gde će sutra prisustvovati na  globalnom Samitu o nuklearnoj energiji.

 

 

Tamo je se sreo sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a potom su otišli i na zajedničku večeru.

Predsednik je na Instagramu objavio fotografiju uz opis:

- Sa prijateljem @orbanviktor na večeri pred početak dva velika Samita koja se sutra održavaju u Briselu. Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, razmenili mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, regionalnim pitanjima i energetici.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) i Kraljevina Belgija od sutra su domaćini prvog samita o nuklearnoj energiji koji se održava u Briselu, a kome će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

Ovaj istorijski događaj okuplja delegacije iz 30 zemalja, predstavnike industrije, istraživačke centre, stručnjake i predstavnike civilnog društva. Centralna tema samita je istaknuta uloga nuklearne energije u smanjenju upotrebe fosilnih goriva, jačanju energetske sigurnosti i podsticanju ekonomskog razvoja, prenosi Tanjug.

Očekuje se da će samit rezultirati usvajanjem Deklaracije o nuklearnoj energiji, a predviđene su i panel diskusije o inovacijama, finansiranju i napretku u nuklearnoj tehnologiji za proizvodnju energije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je važnost samita, ističući da će on pružiti priliku za značajne sastanke sa evropskim i svetskim liderima. Očekuje se da će se na samitu razgovarati o ključnoj ulozi nuklearne energije u dostizanju "neto nule" kada je reč o emisijama CO2 i promovisanju održivog razvoja. Ovo je posebno značajno imajući u vidu nedavno uključivanje nuklearne energije u Globalnu analizu na konferenciji UN-a o klimatskim promenama (COP28) u Dubaiju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Nikola

20.03.2024 21:51

Dva najveća državnika u zalutaloj Evropi su Vučić i Orban.

Mane

20.03.2024 21:56

Orban je čovek koji istinski ceni i poštuje Vučića.

Masa

20.03.2024 21:58

Orban i jeste prijatelj Srbije. Treba da napravimo konfederaciju sa Madjarskom

Ena

20.03.2024 21:58

Pred važne Samite dva prijatelja se opuštaju uz večeru.