VUČIĆ NA SVEČANOJ VEČERI U TIRANI: U centru teme koje su od životnog značaja za Zapadni Balkan (FOTO)

Autor:

Vesti

28.02.2024

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je važnost povezivanja ekonomija, uklanjanja prepreka i napretka ka jedinstvenom tržištu kao velikih ciljeva koji vode ka suštinskom razvoju Srbije i regiona, te boljoj budućnosti za sve građane.

VUČIĆ NA SVEČANOJ VEČERI U TIRANI: U centru teme koje su od životnog značaja za Zapadni Balkan (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je svečanoj večeri povodom Regionalnog samita o Planu rasta i ekonomskog približavanja koji se održava u Tirani. Na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", Vučić je izjavio da je okupljanje imalo za cilj razgovor o pitanjima od životnog značaja za Zapadni Balkan. Istakao je važnost povezivanja ekonomija, uklanjanja prepreka i napretka ka jedinstvenom tržištu kao velikih ciljeva koji vode ka suštinskom razvoju Srbije i regiona, te boljoj budućnosti za sve građane.

- Okupili smo se ovde da razgovaramo o temama koje su od životnog značaja za Zapadni Balkan. Povezivanje ekonomija, uklanjanje prepreka i napredak ka jedinstvenom tržištu su veliki ciljevi koji vode ka suštinskom razvoju naše zemlje i regiona i boljoj budućnosti za sve naše građane. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri povodom Regionalnog samita o Planu rasta i ekonomskog približavanja koji se sutra održava u Tirani - piše u obavi Instagram stranice budućnostsrbijeav

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na prvom samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa, koji se održava u Tirani.

Predsednik za RTS kaže da je za Zelenskim imao najotvoreniji razgovor do sada, kao i da su pričali kako da se dođe do mira i "evropskom putu" obe zemlje.

Sada se jedna i druga zemlja nalaze na evropskom putu. Govorili smo o teritorijalnom integritetu obe zemlje, poštovanju povelje Ujedinjenih nacija. Govorili smo i o drugim važnim temama, inicijativama za mir i kako do mira da se dođe - preneo je predsednik Srbije.

Ističe da mu se čini da je glas Srbije slušan sa poštovanjem u Tirani, pa "čak i od predsednika Zelenskog". Kaže i da ne razume negativan odnos prema Ukrajini jer "Ukrajina nikad protiv Srbije ništa nije uradila" i nije priznala lažnu državu Kosovo.

Trudimo se da imamo dobre odnose - rekao je on.

Kaže da je Priština tražila ponovo da se glasa o sankcijama Rusiji u deklaraciji i pored prihvaćenog stava Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (36)

Loading
Snežana

28.02.2024 21:05

Odlično što se Vučić aktivno angažuje na samitu u Tirani. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti napredak ka boljoj budućnosti za Zapadni Balkan.

Olivera

28.02.2024 21:06

Važno je da se predsednik zalaže za mir i stabilnost u regionu, kao i za evropski put svih zemalja. To su ključni koraci ka napretku.

Kristijan

28.02.2024 21:06

Predsednik pokazuje liderstvo u promovisanju dijaloga i saradnje među zemljama regiona.

Bojan

28.02.2024 21:07

Važno je da se glas Srbije čuje i poštuje u regionalnim inicijativama. To pokazuje važnost koju naša zemlja ima u procesima razvoja regiona.