SUSRET VUČIĆA I ORBANA: Teška vremena i ozbiljna pitanja uvek su lakša kada ih podelite sa iskrenim partnerima i prijateljima (FOTO)

Autor:

Vesti

02.03.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živelo prijateljstvo Srba i Mađara, Srbije i Mađarske, napisao je predsednik na svom Instagram nalogu.

SUSRET VUČIĆA I ORBANA: Teška vremena i ozbiljna pitanja uvek su lakša kada ih podelite sa iskrenim partnerima i prijateljima (FOTO)

Foto: instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je mađarskog premijera Viktora Orbana u Beogradu.

 

 

- Teška vremena i ozbiljna pitanja uvek su lakša kada ih podelite sa iskrenim partnerima i prijateljima.

Zato uvek sa posebnim zadovoljstvom poželim dobrodošlicu @orbanviktor sa kojim sam danas razmenio mišljenja o aktuelnim temama, od situacije na KiM, preko planova za ekonomski rast i približavanje Zapadnog Balkana EU, do napretka zajedničkih projekata, saradnje i povezivanja Srbije i Mađarske.

Ponosan sam na uzajamnu podršku i odnose naše dve zemlje i dva naroda koji su dostigli istorijski maksimum i tu nećemo stati.

Živelo prijateljstvo Srba i Mađara, Srbije i Mađarske! - napisano je na zvaničnom Instagram profilu predsednika Srbije uz fotografije susreta. 

Obraćanje nakon niza bitnih događaja

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se obratio naciji iz zgrade Predsedništva, na Andrićevom vencu. Ovo obraćanje dolazi u trenutku kada je drugi put odložena konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, na inicijativu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, a koju je odložio predsedavajući Toma Fila zbog nedostatka kvoruma. Šapić je u jučerašnjem obraćanju istakao da će odluka o tome da li će SNS formirati većinu u Skupštini ili će biti raspisani novi izbori u prestonici, biti poznata do 3. maja u podne kada ističe rok za konstituisanje Skupštine.

U isto vreme, obraćanje dolazi nakon konsultacija koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavio sa delom listama koje ulaze u Republički parlament, ali i zbog sve većeg pritiska na Srbe sa Kosova i Metohije. Najnoviji koji preživljavaju jeste zabrana dinara i nemogućnost da se mladima isplate stipendije i plate iz programa "Moja prva plata".

Takođe, predsednik Vučić obraća se nakon dvodnevnog Samita Ukrajina - Jugoistočna Evropa u Tirani na kome je učestvovao i gde sastao sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a gde je domaćin samita bio premijer Albanije Edi Rama.

Takođe, danas za 12 sati zakazana je sednica Predsedništva SNS, na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani i novi izbori u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Мiraš

02.03.2024 13:36

Orban i Mađarska su veliki prijatelji Srbije, uz nas su uvek kada je teško i kada nas treba podržati, kao i mi njih.

Saša

02.03.2024 14:26

Srbija i Mađarska su postali iskreni prijatelji koji su uvek tu da pomognu jedni drugima.

Raša

02.03.2024 14:28

Odnosi između Srbije i Mađarske su sve bolji na zadovoljstvo oba naroda.

Kika

02.03.2024 14:30

Mađarska se pokazala kao naš vrlo dobar i pouzdan prijatelj.