POSLEDNJI POZDRAV VELIKOM SVETI VUJAČIĆU! Na sahranu poznatom advokatu stigli ministar Vučević, Andrej Vučić... (FOTO)

Autor:

Vesti

19.03.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolege advokati, poltičari i svi poštovaoci njegovog lika i dela došli su da odaju počast Svetozaru Vujačiću.

POSLEDNJI POZDRAV VELIKOM SVETI VUJAČIĆU! Na sahranu poznatom advokatu stigli ministar Vučević, Andrej Vučić... (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Vest o smrti poznatog advokata Svetozara Vujačića, pogodila je porodicu, prijatelje, ali i sve kolege i one sa kojima je sarađivao.

Završeno je opelo poznatom advokatu, a veliki broj političara došao je danas na groblje ''Lešće'' kako bi odali počast preminulom Vujačiću i poslali svoj poslednji pozdrav. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sahrana Svetozaru Vujačiću

Na groblje su stigli ministar odbrane Miloš Vučević, ministar Tomislav Momirović, Lav Pajkić, koleginica Zora Dobričanin i brat predsednika Srbije, Andrej Vučić. 

Vest o njegovoj smrti podelila su njegova deca.

Poštovani rođaci i prijatelji, obaveštavamo vas da je naš tata Sveta Vujačić preminuo dana 16.03.2024. godine - obavestila su njegova deca Sanja i Nikola.

Svetozar Vujačić je rođen 1949. godine u Dubrovniku.

Školovao se u Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ na Karaburmi i Sedmu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1976. godine, a u advokaturi je od početka 1983. godine.

Bio je učesnik osnivačke skupštine Srpske napredne stranke u oktobru 2008, kao i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.  

Krajem 2020. imenovan je na funkciju savetnika ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.  

Zastupao je brojne poznate ličnosti. 

Bio je advokat Luke Karadžića, brata Radovana Karadžića, a potom, nakon što je bivši predsednik RS uhapšen u julu 2008, advokat i Radovana Karadžića. 

Ostaće upamaćen i po odluci da jula 2005. otkaže punomoćje Mališi Jeftoviću, „u međuvremenu osuđenom za obljubu i protivprirodni blud nad trogodišnjom devojčicom koja je zatim umrla“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading