BESRAMNE I SULUDE OPTUŽBE OVK TERORISTE: Srpska služba palila crkve!

Autor:

Vesti

17.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fatmir Ljimaj 18 godina posle pogroma "našao krivca" za strašan zločin

BESRAMNE I SULUDE OPTUŽBE OVK TERORISTE: Srpska služba palila crkve!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Najbesramniju tezu o martovskom pogromu izneo je nekadašnji oficir terorističkog OVK i funkcioner Demokratske partije Kosova. On je, naime, izjavio da sumnja da je ovaj masovni zločin, kada je ubijeno 28 Srba, proterano više od 4.000 ljudi i uništeno 19 spomenika kulture prve kategorije i 16 pravoslavnih crkava koje nisu kategorisane, organizovala tajna služba Srbije!

- Imam indicije da su srpski agenti palili pravoslavne crkve - izjavio je Ljimaj, ne trepnuvši.

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM, rekao je da Ljimajeve izjave predstavljaju vrhunski bezobrazluk, užasne budalaštine i neverovatne izmišljotine.

- Najveći ratni zločinac iz redova OVK, koji je svojim rukama na najsvirepiji način izmasakrirao više od 100 Srba, priča o martovskom pogromu i iznosi najbezobrazniju i najsuludiju teoriju koju je moguće konstruisati. Pa nije martovski pogrom nešto što je obavijeno velom tajne. O tom nemilom događaju se sve zna. Tačno se zna ko su organizatori, i to po mestima. Postoje prisluškivani snimci razgovora gde teroristi iz OVK i albanski ekstremisti dogovaraju pogrom i planiraju na koji način će on biti sproveden i sve to je dokumentovano - naveo je Drecun.

Manastir Dečani: Apsurdno i nemoralno

Tim povodom oglasio se i Manastir Visoki Dečani.

- Izjave nekih albanskih političara s Kosova da su Srbi uništili sopstvene crkve su apsurdne i nemoralne. Albanski ultranacionalisti uništili su 150 srpskih pravoslavnih crkava na Kosovu i mnogi od ovih vandalskih činova su na video-snimcima. Niko nije odgovarao za ove zločine - saopštili su iz Dečana.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Milovan Drecun

Kako on kaže, ako Ljimaj ima takve dokaze za učešće srpskih službi, zašto je ćutao sve ove godine i nije ih otkrio, nego puštao da se okrive Albanci:

- Zna se ko je radio da bi etnički očistio Kosovo i šta, to je teroristička OVK, zbog čega se i sudi Hašimu Tačiju, između ostalog, i Kadriju Veseljiju i drugima.

Martijeva izjava povod za kampanju

Indikativno je to da se Ljimaj s ovim tvrdnjama pojavio 2022, posle izjave sada pokojnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je tvrdio da mu je rečeno da mu je život ugrožen od "nekih krugova srpskih obaveštajnih službi". Krajnji cilj je, navodno, bio da Srbija optuži Albance za njegovu likvidaciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, ATA Images

Božidar Spasić

Bivši operativac DB Božidar Spasić rekao je tada da je već upozoravao da će zbog Martijeve izjave krenuti talas dezinformacija.

- Jasno je bilo da će albanski teroristi pokušati da iskoriste tu priču da bi kompromitovali Srbiju, a u cilju pomaganja Hašimu Tačiju i ostalim optuženima pred sudom u Hagu da bi pokazali da su oni bili žrtve srpske tajne službe - objašnjava Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
osvetnik

17.03.2024 23:26

Bog im dao sve ono sto su cinili Srpskom, Romskom i ostalom nealbanskom narodu. Neka im bude kako su cinili, da se istina sama pokaze kroz bozji sud.