JOVANOV PORUČIO ĐILASU: Umesto što poturaš gospođe da te brane, dođi sutra na sednicu, pa kaži šta imaš!

Autor:

Vesti

17.03.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanov je takođe izrazio svoje mišljenje o političkoj situaciji naglašavajući da se politički protivnici fokusiraju na pokušaje diskreditacije predsednika i njegove porodice umesto da priznaju neuspehe i odgovornost za iste

JOVANOV PORUČIO ĐILASU: Umesto što poturaš gospođe da te brane, dođi sutra na sednicu, pa kaži šta imaš!

Foto: Tanjug/T. VALIČ/M. NIKOLIĆ

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, reagovao je na ono što smatra ciljanom kriminalizacijom i dehumanizacijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Na društvenoj mreži Iks je istakao da mu je "salomila krila" upravo Jelena Milošević, te je oštro prokomentarisao ponašanje političkih protivnika.


Jovanov je naglasio da se pokušava stvoriti negativna slika o Vučiću i njegovoj porodici kako bi se pripremio teren za nešto što sledi nakon te faze. Takođe, istakao je da je primetio pokušaj političkog protivnika, Dragana Đilasa, da se distancira od odgovornosti za poraze lista na izborima, te ga je pozvao da se suoči sa tim na sednici.

 

 

- Ciljana kriminalizacija i dehumanizacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, kako bi pripremili teren za ono što sledi nakon te faze, su im već postale opšte mesto i na tome vredno, uporno i organizovano rade, nego je ovde nešto drugo po sredi... Izgleda da žele da mi pokažu da sam pogrešio kada sam rekao da se Dragan Đilas krije iza Marinikine suknje, jer je, kanda, suknji više, a ja individualizovao i pojednostavio stvari, ili sam bio u pravu, pa je sada svađa kontkurentkinja oko toga iza čije će suknje ubuduće da se sakrije... Treće nema - istakao je Jovanov i dodao:

Nego, već dana mi pišu gluposti po sistemu "Dobro jutro Katice! Evo, perem kačice!", a niko ni reč ne kaže o tome da ih je Đilas upropastio na svim mogućim izborima, da je nesposoban i da beži od sopstvene odgovornosti za poraze lista koje je pravio. A i to sam rekao. O tome niko ni reči. Valjda se slažu, pa nema potrebe da troše vreme na to.

 

- Najzad, Dragan Đilas umesto što poturaš gospođe da te brane, dođi sutra na sednicu, pa kaži šta imaš, a, evo, javno obećavam da te neću dirati ako se ponovo rasplačeš. Toliko mogu da ti učinim... Nisi zaslužio, ali, eto, raspoložen sam - dodao je Jovanov. 



Ova situacija ukazuje na duboke političke podele i sukobe unutar srpske političke scene, pri čemu se javno iznose teške optužbe i izazivaju međusobni sukobi.

Politizacija i manipulacija javnim mnjenjem

Jovanov je takođe izrazio svoje mišljenje o političkoj situaciji naglašavajući da se politički protivnici fokusiraju na pokušaje diskreditacije predsednika i njegove porodice umesto da priznaju neuspehe i odgovornost za iste. Ovaj pristup ukazuje na politizaciju javnog mnjenja i manipulaciju političkim temama radi postizanja određenih političkih ciljeva.

Ovakav način političkog delovanja stvara atmosferu nepoverenja i sukoba među političkim akterima, što dodatno polarizuje društvo i otežava konstruktivan dijalog i saradnju u rešavanju ključnih društvenih pitanja.

Poziv na dijalog i suočavanje sa političkim protivnicima

Jovanov je izneo javni poziv političkom protivniku, Draganu Đilasu, da se suoči na sednici i iznese svoje stavove, istovremeno izražavajući spremnost da mu pruži priliku da javno iznese svoje argumente. Ovo može ukazati na potrebu za konstruktivnim dijalogom i otvorenim suočavanjem sa političkim protivnicima radi rešavanja političkih nesuglasica i unapređenja političke klime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
kaca

17.03.2024 14:23

Dzaba se Djilas krije iza zenskih suknji, narod Srvije odlicno pamti njegove lopovske radove.

zveki

17.03.2024 14:26

Jovanov je pokazao dozu duhovitosti i oštrine u svom komentaru prema Đilasu. Poziv na direktan dijalog na sednici je konstruktivan način za suočavanje sa političkim suparnicima!

Ena

17.03.2024 14:31

Đilas je naučio da sve i svakog plati. Zna on da njega niko ne podržava i da svako njegovo pojavljivanje odnosi glasove opoziciji.

Nikola

17.03.2024 14:41

Opozicioni lideri nemaju hrabrosti da vlast pogledaju u oči jer znaju koliko njihova politika nema pokriće