"NEKA VAM DANI BUDU ISPUNJENI DUHOVNOM RADOŠĆU I SVAKIM DOBROM"! Predsednik Vučić čestitao Ramazan vernicima islamske veroispovesti u Srbiji!

Autor:

Vesti

10.03.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je vernicima islamske veroispovesti poželeo da predstojeći mesec Ramazana provedu ispunjeni srećom i da Ramazanski Bajram dočekaju u obilju svakog dobra, u slozi i ljubavi sa svojim porodicama i prijateljima.

"NEKA VAM DANI BUDU ISPUNJENI DUHOVNOM RADOŠĆU I SVAKIM DOBROM"! Predsednik Vučić čestitao Ramazan vernicima islamske veroispovesti u Srbiji!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas najiskrenije čestitke svim vernicima muslamske veroispovesti u Srbiji povodom početka meseca Ramazana.

- Srbija će se uvek, gradeći čvrste mostove mira i tolerancije, snažno zalagati da kulturno i versko bogatstvo njenih građana bude primer sloge i tolerancije. Neka vas u mesecu praštanja i blagostanja plemenite misli nadahnu na činjenje dobrih dela, a dani budu ispunjeni duhovnom radošću i svakim dobrom -  poručio je Vučić u čestitki.

On je vernicima islamske veroispovesti poželeo da predstojeći mesec Ramazana provedu ispunjeni srećom i da Ramazanski Bajram dočekaju u obilju svakog dobra, u slozi i ljubavi sa svojim porodicama i prijateljima.

Ramazan počinje večeras sa zalaskom sunca a tokom tog svetog meseca za muslimane ohrabruju se dobra dela, molitve i čitanje Kurana. Ramazan je deveti mesec muslimanskog lunarnog kalendara, blagosloveni i sveti mesec tokom kojega vernicima islamske veroispovesti širom sveta poste tokom dnevnih sati.

Prvi dan posta je u ponedeljak 11. marta. a poslednji 9. aprila.

Podsećamo, danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao selo Pambukovicu koje se nalazi u opštini Ub, unutar Kolubarskog okruga, a veliki broj meštana okupio se da ga dočeka.

Republika je bila na licu mesta i njegovu posetu prenosili smo iz minuta u minut.

ZabeležilI smo i nekoliko najemotivnijih momenata, kada su starije meštanke grlile i zahvaljivale predsedniku na dolasku, a posebno je emotivan bio trenutak kada je predsednik Vučić u naručje uzeo bebu sa šajkačom i pozdravljao najmlađe Pambukovčane.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Deki

10.03.2024 19:43

Vučić misli na svakog u Srbiji!

Joka

10.03.2024 19:44

Vucic postuje ljude koji su islamske veroispovesti u Srbiji.

Ana

10.03.2024 19:48

Pridružujem se čestitkama.

Tara

10.03.2024 19:54

Nije bitno ko je kakve vere i veroispovesti, bitno je ono što nosimo u sebi i da poštovujemo jedni druge.