ĐURĐEV: Kao u nekom vicu, sastali se Čiča Dražin unuk, Titoisti i Marinika

Autor:

Vesti

09.03.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maske su pale - proglas ujedinio petu i šestu kolonu

ĐURĐEV: Kao u nekom vicu, sastali se Čiča Dražin unuk, Titoisti i Marinika

Foto: Srpska liga

- Današnje potpisivanje „Dogovora za slobodne i poštene izbore“ između predstavnika opozicije i ProGlasa predstavlja prvi korak u smeru ozvaničenje dugoočekivanog saveza između Koalicije Srbija protiv nasilja i Koalicije NADA - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Više je nego interesantna postavka koja je svojim prisustvom uveličala današnji događaj. Pored inicijatora ProGlasa Dragana Bjelogrlića, koji je poznat po tome što je brutalno pretukao Predraga Antonijevića reditelja Dare iz Jasenovca, i Svetlane Bojković, možemo primetiti gospodina Vojislava Mihailovića ispred Koalicije NADA koji je svoju karijeru izgradio na osnovu toga što je unuk Dragoljuba Draže Mihailović, ali i predstavnike Demokratske stranke i Zelenog-levog fronta, političkih opcija koje ujedinjuje mišljenje o Vojinom dedi Draži Mihailoviću kao saradniku okupatora i ratnom zločincu, tu je, baš kao u nekom vicu, i gospođa Marinika Tepić inače političarka koja je svoju karijeru opozicionog političara gradila na kriminalizaciji Srba sa Kosova i Metohije - izjavio je Đurđev.

- Mnogo toga je pogrešnog u savezništvu zeleno-leve koalicije i tzv. partiotske opozicione desnice, ovim skupom potvrđuje se da im volja za vlašću predstavlja apsolutni imperativ i da ne postoji cena koju nisu spremni da plate. Danas smo videli početak savezništva pete i šeste kolone, pravljenje jednog konglomerata gde nema čestitih ljudi. Već su se lišili ideološkog bagaža, odbacili su svoju politiku i izvorne vrednosti, neki su se, izgleda, odrekli i svojih predaka, postavlja se pitanje dokle su spremni da idu u svojoj nameri koja podrazumeva preuzimanje vlasti po svaku cenu? - izjavio je Đurđev.

- Interesantan je i Bjelogrlićev monolog o tragici 9. marta, kao o scenariju koji treba po svaku cenu da se izbegne, međutim ono što zaista treba da se izbegne jeste dalja polarizacija društva koju prave pojedini mediji, javne ličnosti i opozicionari okupljeni oko  inicijative ProGlasa. Dok su tog 9. marta neki politčari delili Srbe na četnike i partizane, srpski narod širom bivše države se suočavao sa ozbiljnim pretnjama, kao što se, recimo danas, naš narod na Kosovu i Metohiji suočava sa pretnjama koje ugrožavaju njihov fizički opstanak - zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading