INCIDENT U DONJOJ BITINJI UZBURKAO STRASTI - Srpska lista traži odgovor!

Autor:

Vesti

09.03.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident u Donjoj Bitinji

INCIDENT U DONJOJ BITINJI UZBURKAO STRASTI  - Srpska lista traži odgovor!

Foto: Printscreen

Srpska lista je danas, u vezi sa incidentom u Donjoj Bitinji, izrazila zabrinutost zbog nedostatka preventivnih mera koje bi zaštitile srpski narod na Kosovu i Metohiji. U saopštenju se ističe da je vreme za reaktivna saopštenja prošlo te da su neophodne jasne i pravovremene akcije kako bi se sprečio egzodus srpskog naroda.

- Vreme za saopštenja je prošlo, potrebne su nam jasne i pravovremene akcije koje će sprečiti egzodus srpskog naroda, naglašava se u saopštenju Srpske liste.



Prošlogodišnji napad na Stefana i Miloša Stojanovića


Incident u Donjoj Bitinji izazvao je uznemirenje srpskog naroda u opštini Štrpce, posebno zbog nedavnog sećanja na prošlogodišnji napad na Stefana i Miloša Stojanovića, kada je albanski pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga teško ranio ova dva mladića. Srpska lista naglašava da do danas niko nije kažnjen za taj napad, stvarajući utisak da oružani ili drugi napadi na Srbe prolaze nekažnjeno.

- Ovaj, ničim izazvan incident izazvao je uznemirenje srpskog naroda u opštini Štrpce, u kojoj su i dalje sveža sećanja na prošlogodišnje Badnje veče kada je albanski pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga pucao i teško ranio Stefana i Miloša Stojanovića, ističe se u saopštenju.



Antisrpski narativ režima Aljbina Kurtija


Srpska lista ističe da su učestali incidenti na Kosovu i Metohiji direktna posledica antisrpskog narativa režima Aljbina Kurtija. Navodi se da institucije koje on predstavlja svakodnevno krše prava srpskog naroda, čime se daje primer ekstremistima da se tako ponašaju prema Srbima.

Poziv Srpske liste međunarodnim organizacijama Euleks i Kforu da preduzmu preventivne mere i zaštite srpski narod na Kosovu i Metohiji predstavlja jasnu reakciju na nedavni incident u Donjoj Bitinji. Ovakvi događaji dodatno produbljuju tenzije na ovom području i zahtevaju hitnu reakciju kako bi se sačuvala bezbednost i mir svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading