PREMIJERKA OTKRILA: Evo ko će predsedavati Vladom Srbije do izbora novog sastava!

Autor:

Vesti

09.03.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime mandatara biće poznato kroz nekoliko dana.

PREMIJERKA OTKRILA: Evo ko će predsedavati Vladom Srbije do izbora novog sastava!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić će predsedavati Vladom Srbije do izbora nove vlade, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je predložena za novog predsednika Skupštine Srbije.

- Juče sam održala sednicu Vlade, usvojili smo neke važne odluke i zaključke. Pozdravila sam se sa ministrima, a Dačič će predsedavati Vladom Srbije - rekla je Brnabić za TV Prva.

Podsećamo, pre tri dana održana je sednica Predsedništva SNS, nakon koje su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider SNS Miloš Vučević.

- Neke odluke smo doneli, neke ćemo doneti u danima pred nama. Mi sa ponosom ističemo da to radimo zajednički sa predsednikom države kao jedan tim - rekao je Vučević na početku obraćanja.

Predsednik Srbije je naveo da će se sa imenom mandatara za sastav nove Vlade Srbije sačekati još sedam do deset dana.

- Ana Brnabić je moje najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najbrže i najviše napredovala. Nikada nisam video nikoga da je tom brzinom učio, da se tako snažno borio, tako hrabro borio. Da je u svetu kojem nažalost dominiraju muškarci, da se ona borila junački kao malo ko od političara, da je radila vredno, da je napredovala i da mi je teško da zamislim da i kao predsednik Republike, pošto imamo bicefalnu izvršnu vlast, ne sarađujem sa njom, jer od kada sam predsednik i ona je predsednik vlade. Ali će biti na drugoj, najvažnijoj funkciji u Srbiji, to je predsednik Narodne skupštine, imaće mnogo toga da pokaže, mnogo toga da učini za svoju zemlju i ona je zadovoljna i srećna zbog novog izazova, kao što rekoh, samo ne znam kako ću ja da se naviknem.  Meni za tri godine ističe mandat, ne mislite valjda da ću da menjam ustav i da se kandidujem ponovo. Naravno da neću. Verujem da će izbor novog mandatara i 50 posto članova vlade koji će biti drugačiji, da smo uvek spremni za promenu. Kada su me pitali, ona mi je rekla da je to ogroman izazov i zaista je zaslužila da jednu od najviših državnih funkcija obavlja i nadam se da će je obavljati na najvišem nivou - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vanja

09.03.2024 10:03

Ana Brnabic i Ivica Dacic nastavi ce da donose odluke u korist svih gradjana Srbije, kao i do sada.

Dragana

09.03.2024 10:39

Ivica Dačić predsedava Vladom Srbije do izbora novog premijera.