SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU DO POČETKA APRILA! Evo ko bi mogao da dobije ministarsku funkciju - OVA tri imena u igri za premijersko mesto!

Autor:

Vesti

20.02.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SNS Miloš Vučević najavio je da bi Srbija trebalo da formira novu vladu početkom aprila.

SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU DO POČETKA APRILA! Evo ko bi mogao da dobije ministarsku funkciju - OVA tri imena u igri za premijersko mesto!

Foto: google.com/maps/prinscreen

Iako zvanični razgovori o sastavu nove vlade još nisu započeli, prema nezvaničnim informacijama, za ključne pozicije već postoje favoriti. Među kandidatima za premijera su trenutna premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, i ministar odbrane Miloš Vučević, kako saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora.

Ukoliko ne bude premijer, Siniša Mali će, najizvesnije, ostati na mestu ministra finansija, jer se u tom sektoru odlično snalazi godinama. Za Miloša Vučevića takođe postoji još jedna opcija, a to je mesto ministra pravde. Ana Brnabić bi, kao što ste već i pisali, mogla da vodi i Skupštinu Srbije - kaže dobro obavešteni sagovornik pomenutog medija.

Socijalistima 5 ministarstva?

Kako navode, socijalisti bi mogli da računaju na više resora i njima bi, ovog puta moglo da pripadne 5 ministarskih pozicija.

- Šef socijalista Ivica Dačić ima šansu da ponovo preuzme Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje sada vodi Bratislav Gašić, dok je za funkciju šefa diplomatije viđen aktuelni ambasador u SAD Marko Đurić, koji se, kako je i sam potvrdio, uskoro zastalno vraća u zemlju - navodi taj izvor.

Dodaje da bi, kada je reč o kadrovima iz redova SPS, ministarsko mesto mogao da dobije i Zoran Baki Anđelković.

- On se nezvanično pominje kao neko ko bi mogao da vodi poljoprivredu. Od socijalista šansu da dobije ministarstvo ima i Branko Ružić, dok je malo verovatno da će u izvršnoj vlasti ostati Novica Tončev - pojašnjava.

U vladi bi mogla da se nađu i nova imena, poput Tatjane Macure, koja je viđena za ministarstvo za brigu o porodici, i lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića. Lider SDPS Rasim Ljajić takođe bi mogao da se vrati u vladu, što zavisi od resora koji njegovoj partiji budu ponuđeni.

Podsećanja radi, Skupština Srbije konstituisana je 6. februara potvrđivanjem mandata svih poslanika, a u nastavku sednice, koji bi trebalo da usledi uskoro, trebalo bi da bude izabran i šef parlamenta.

Za to mesto je, pored aktuelnog predsednika Vladimira Orlića i Brnabićeve, viđen i aktuelni ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading