STIGLE ČESTITKE BRITANSKOG MINISTRA: Srbija predsedava Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju

Autor:

Vesti

08.03.2024

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je saopštio da će Republika Srbija u naredne tri godine preuzeti ulogu predsedavajućeg Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.

STIGLE ČESTITKE BRITANSKOG MINISTRA: Srbija predsedava Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju

Foto: youtube/printscreen/ITN Business

Ministar u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, lord Džonatan Kamroz, čestitao je Srbiji na povodu predsedavanja Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju (GPAI). Putem zvaničnog Twitter naloga, istakao je radost zbog buduće saradnje sa Srbijom u unapređenju odgovornog razvoja i korišćenja veštačke inteligencije.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je saopštio da će Republika Srbija u naredne tri godine preuzeti ulogu predsedavajućeg Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju. On je istakao da će prvu i treću godinu biti pomoćni predsedavajući, dok će u drugoj godini obavljati funkciju glavnog predsedavajućeg. Vučić je ovu vest nazvao "veličanstvenom" za Srbiju.

 

 


Ministar u Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, lord Džonatan Kamroz, izrazio je zadovoljstvo zbog buduće saradnje sa Srbijom u oblasti veštačke inteligencije. Njegova čestitka Republici Srbiji stigla je putem zvaničnog Twitter naloga, gde je naglasio važnost unapređenja odgovornog razvoja i korišćenja veštačke inteligencije.

Srbija će u naredne tri godine imati ključnu ulogu kao predsedavajući Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju. Ova vest ističe značaj i uticaj Srbije u međunarodnoj zajednici, posebno u domenu tehnološkog razvoja i inovacija.

Predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju u naredne tri godine predstavlja veliki korak za Republiku Srbiju. Saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom i ostalim članicama ovog partnerstva obećava unapređenje odgovornog korišćenja veštačke inteligencije, kao i jačanje pozicije Srbije u globalnoj tehnološkoj zajednici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading