"ODLIČNE VESTI ZA NAŠE GRAĐANE" Premijerka Brnabić o Globanom partnerstvu za veštačku inteligenciju

Autor:

Vesti

07.03.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se pridružila samo 29 članica ove organizacije, a do sada su predsedavale zemlje poput Francuske, Kanade, Japana i Indije.

"ODLIČNE VESTI ZA NAŠE GRAĐANE" Premijerka Brnabić o Globanom partnerstvu za veštačku inteligenciju

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić je nedavno saopštila da će Srbija naredne tri godine predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju (GPAI). Ova vest je dočekana sa oduševljenjem, a premijerka je istakla da je ovo veliko priznanje za Srbiju i njen rad u oblasti veštačke inteligencije.

Srbija se pridružila samo 29 članica ove organizacije, a do sada su predsedavale zemlje poput Francuske, Kanade, Japana i Indije. Ovo predstavlja značajan korak napred za Srbiju i potvrdu njenih kapaciteta u oblasti veštačke inteligencije. Premijerka Brnabić je istakla da je ovo prilika da se pokaže šta sve Srbija može i da se unaprede inovacije u ovoj oblasti.

Odlične vesti za naše građane! Srbija će predsedavati Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju GPAI. Srbija je jedna od samo 29 članica organizacije kojom su do sada predsedavale Francuska, Kanada, Japan i Indija. Ovo je, pre svega, veliko priznanje za naše rezultate u oblasti veštačke inteligencije, ali i potvrda šta sve Srbija može!

 

 

Ova vest potvrđuje da Srbija ima značajan potencijal u oblasti veštačke inteligencije i da je prepoznata kao lider u ovom polju. Predsedavanje GPAI pruža Srbiji priliku da aktivno doprinosi globalnim inicijativama u oblasti veštačke inteligencije i da sarađuje sa drugim članicama na unapređenju ove tehnologije.


Očekuje se da će predsedavanje GPAI omogućiti Srbiji da unapredi svoje kapacitete u oblasti veštačke inteligencije, kao i da stvori nove mogućnosti za saradnju sa drugim zemljama članicama. Takođe, ovo će otvoriti prostor za razvoj inovacija i tehnološkog napretka u zemlji.

Predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju predstavlja veliku čast za Srbiju i priliku da pokaže svoj potencijal u ovoj oblasti. Očekuje se da će ovo predstavljati korak napred ka unapređenju tehnoloških inovacija i saradnji sa drugim zemljama na globalnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (14)

Loading
Gogi

07.03.2024 19:31

Ovo je veliki korak napred za Srbiju u tehnološkom sektoru i dokaz njenog sve većeg priznanja u svetu.

Dane

07.03.2024 19:32

Predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju će omogućiti Srbiji da unapredi svoje tehnološke kapacitete i doprinese globalnom inovacionom procesu.

Sima

07.03.2024 19:33

Ovo je fantastična prilika za Srbiju da pokaže svoju stručnost i liderstvo u oblasti veštačke inteligencije

Peca

07.03.2024 19:34

Čestitke predsedniku Vučiću i svim građanima Srbije na ovom izuzetnom dostignuću. Ovo predstavlja veliku čast za zemlju i priliku da se pozicionira kao lider u oblasti veštačke inteligencije.