VELIKI DAN ZA SRBIJU: Kruševac dobija Naučno-tehnološki park, polaganju kamena temeljca prisustvuje premijerka Brnabić

Autor:

Vesti

03.03.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće polaganju kamena temeljca za NTP Kruševac u nedelju, 3. marta, u 13 časova, Šandora Petefija 6A.

VELIKI DAN ZA SRBIJU: Kruševac dobija Naučno-tehnološki park, polaganju kamena temeljca prisustvuje premijerka Brnabić

Foto: Peđa Vučković

NTP će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade Hemijske industrije Župa u Dedini. Zauzeće površinu od 1,6 ha, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija sa više od 200 korisnika.

Na zvaničnom gradskom portalu navodi se da je u drugom delu planirano 14 proizvodnih modula od po 280 kvadratnih metara. Ukupna površina hala je oko 4.000 m2.

Premijerka Ana Brnabić je prilikom potpisivanja sporazuma naglasila da se, kada je reč o NTP u Čačku i Nišu, radi o fazi dva, odnosno izgradnji drugih zgrada, dok bi se u Kruševcu gradila nova, prva zgrada naučno-tehnološkog parka.

Premijerka je naglasila da bi ovim investicijama trebalo da se pomogne da mladi visokoobrazovani ljudi ostanu u svojim mestima i da sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao najbrže rastući u Srbiji, nastavi da se razvija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Sanela

03.03.2024 11:00

Veliko dostignuće za Srbiju! Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Kruševcu će unaprediti inovacije i istraživanja, što će pozitivno uticati na razvoj privrede i društva.

Igor

03.03.2024 11:01

Prisustvo premijerke Ane Brnabić na polaganju kamena temeljca pokazuje posvećenost Vlade u podršci napretku nauke i tehnologije u Srbiji.

Jelica

03.03.2024 11:02

Izgradnja NTP u Kruševcu otvara nove mogućnosti za tehnološke i istraživačke kompanije, što će podstaći ekonomski razvoj regiona i stvoriti nova radna mesta.

Ksenija

03.03.2024 11:03

Ovo je važan korak ka stvaranju inovativnog ekosistema u Kruševcu, koji će podržati mlade istraživače i preduzetnike u razvoju svojih ideja i projekata.