BALINT PASTOR NOVI PREDSEDNIK SVM! "Dalja saradnja samo sa SNS-om, jer je ona donela puno dobrog Mađarima"!

Autor:

Vesti

02.03.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni zadatak i dalje je da se Mađari u Vojvodini i Srbiji osećaju kao kod kuće, da sve učinimo u interesu toga da se naša zajednica razvija, a isto tako ono što je dobro za Mađare, to je dobro i za Srbe i za sve ostale koj sa nama zajedno žive u Vojvodini, tako da želimo da budemo jedna odgovorna stranka kakva smo bili do sada, poručio je Pastor.

BALINT PASTOR NOVI PREDSEDNIK SVM! "Dalja saradnja samo sa SNS-om, jer je ona donela puno dobrog Mađarima"!

Foto: Printskrin

Vršilac dužnosti predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izabran je danas za predsednika te stranke.

On je na 20. izbornoj skupštinu SVM u Senti poručio da ta stranka želi da bude i dalje jedna ponosna i samostalna politička partija na političkoj sceni Republike Srbije.

- Samostalno da zaslužimo poverenje građana, kao što je to bilo od 2007. pa na ovamo, a da nakon toga gradimo partnerstva, kako bi smo mogli da realizujemo naš cilj - rekao je Pastor.

Dodao je da saradnju i dalje zamišljaju sa SNS jer je, kako je naveo, ta saradnja u proteklih desetak godina jako puno dobrog donela za Mađare u Srbiji i za Srbe u Mađarskoj, kao i za sve građane Srbije i Mađarske.

- Glavni zadatak i dalje je da se Mađari u Vojvodini i Srbiji osećaju kao kod kuće, da sve učinimo u interesu toga da se naša zajednica razvija, a isto tako ono što je dobro za Mađare, to je dobro i za Srbe i za sve ostale koj sa nama zajedno žive u Vojvodini, tako da želimo da budemo jedna odgovorna stranka kakva smo bili do sada - poručio je Pastor.

Naveo je da je danas izabran savet stranke, a da će u ponedeljak birati potpredsednike, članove Predsedništva i druge organe, čime će se završiti proces konstituisanja novih organa SVM.

Balint Pastor vodio je SVM kao vršilac dužnosti predsednika četiri meseca nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora.

Rođen je 3. januara 1979.godine u Subotici, sin je Ištvana Pastora, dugogodišnjeg lidera SVM-a koji je preminuo u oktobru prošle godine.

Doktor je pravnih nauka i vanredni profesor univerziteta na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe Privredne akademije u Novom Sadu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading