"BORIĆU SE ZA SVOJU ZEMLJU, GRAD I NAROD"! Vučić se oglasio nakon obraćanja i uputio poruku svim građanima! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.03.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije objavio je na Instagramu da nikada neće odustati od naroda i zemlje.

"BORIĆU SE ZA SVOJU ZEMLJU, GRAD I NAROD"! Vučić se oglasio nakon obraćanja i uputio poruku svim građanima! (FOTO)

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas naciji i osvrnuo na sve težu situaciju u kojoj se nalaze Srbi na Kosovu i Metohiji.

Boriću se, boriću se i boriću se, nikada neću odustati. Boriću se za svoju zemlju, za svoj grad i za svoj narod. Živela Srbija - istakao je Vučić.

 

 

Tri tačke pritiska

Kako je Vučić rekao, od Srbije se traže de facto i de jure priznanje Kosova i odricanje od Republike Srpske, kao i sankcije Rusiji i marionetski režim.

Jasno je da se nikome po tom pitanju ne žuri. Pritisak na Albance neće biti već, već će biti pritisak biti veći na Srbiju. Tri stvari koje se od nas očekuju, de facto ili de jure priznanje Kosova, odricanje Republike Srpske, uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Srbija kao slobodna i nezavisna zemlja nije nešto što je moderno u Evropi zato je važno dobiti marionetski režim u Srbiji - objasnio je predsednik.

Traži se de facto i de jure priznanje Kosova, jedan ključni razlog za koji su mi se mnogi smejali jeste činjenica da stvari u Ukrajini ne idu onako lako i jednostavon kako su mnogi na Zapadu mislili, u njihovu korist. Stvari su se promenile i Rusi su ti koji imaju inicijativu. Želeli mi ili ne, postoji opasnost, koja se događala u prošlosti i verovatno bih, da sam na Putinovom mestu uvek mogao da se pozivam na presedan Kosova, kao što su to i činili. Zato je važno da se pokrije ova tema oko Kosova i pritisci na Srbiju biće sve jači. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (33)

Loading
Jasna

02.03.2024 11:46

Poruka je jasna i narod podržava svog predsednika.

Zdravković

02.03.2024 11:46

Srbija je danas potpuno drugačija zemlja u ekonomskom smislu! Neki od nas se dobro sećaju ogromne nezaposlenosti i malih plata u vreme Tadića i Đilasa.

Ena

02.03.2024 11:47

Uvek mu je narod bio na prvom mestu, bori se za nas i zato ima najvecu podrsku naroda

Dragan

02.03.2024 11:47

Odgovornost i ozbiljnost predsednika Vučića u vođenju države su vidljive i narod mu je na tome zahvalan.