SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE 12. MARTA.?! Biraće se predsednik parlamenta

Autor:

Vesti

02.03.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U slučaju da se odluči za raspisivanje novih izbora za Beograd, prva dužnost novog predsednika Skupštine biće da ih zvanično najavi, koristeći svoja zakonska ovlašćenja.

SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE 12. MARTA.?! Biraće se predsednik parlamenta

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Prema nezvaničnim informacijama koje su "Novosti" dobile, očekuje se da će se nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije, na kojoj je planirano izbor predsednika parlamenta, verovatno održati 12. marta.

Prema informacijama, poslanici i zaposleni u skupštinskim službama obavešteni su da se pripreme za nastavak konstitutivne sednice Skupštine, koja je započela 6. februara sa potvrđivanjem mandata. U slučaju da se odluči za raspisivanje novih izbora za Beograd, prva dužnost novog predsednika Skupštine biće da ih zvanično najavi, koristeći svoja zakonska ovlašćenja.

Prema rokovima, ukoliko gradski parlament ne bude formiran do 3. marta, izbori moraju biti raspisani najkasnije do 2. aprila. Izborna kampanja mora trajati između 45 i 60 dana. Ako pretpostavimo da Skupština izabere svog predsednika do 14. marta, koji odmah potom raspisuje izbore, mogući datumi za odlazak na izbore su 28. april, 5. maj i 12. maj.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je izjavio da bi beogradski izbori mogli biti održani 21. ili 28. aprila. Međutim, prvi datum postaje neizvodljiv s obzirom na to da bi izbori morali biti raspisani do 8. marta, a predsednik republičkog parlamenta, koji ima ovlašćenje da raspisuje izbore, još uvek nije izabran.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branka

02.03.2024 09:54

Nakon demokratski i zakonski održanih izbora nastavljaju se izborne aktivnosti radi kompletnog formiranja državnih institucija vlasti u Srbiji.