SUTRA HITNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS!

Autor:

Vesti

01.03.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica je zakazana za podne.

SUTRA HITNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS!

Foto: Branimir Jovanović

Za sutra je zakazana hitna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, pišu Novosti.

Planirano je održavanje sednice u prostorijama SNS-a, sa početkom u podne. Na dnevnom redu će, između ostalog, biti i razmatranje pitanja vezanih za moguće nove izbore u Beogradu.

Podsećamo, za 10 sati je zakazno i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik će se obratiti iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike, navedeno je u saopštenju.

Takođe, danas pre zakazane konstitutivne sednice Skupštine Beograda obratio se predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Gospodin Fila će odložiti Skupštinu za dva dana, do 3. marta do kada je poslednji rok za akonstituisanje, naši odbornici se tamo neće pojaviti, da bi on imao osnov da je odloži - rekao je Šapić.

- 19. kada smo odložili Skupštinu, s obzirom na specifičnost momenta, odlučili smo se da podignemo lestvicu legitimiteta i da vidimo da li ćemo uspeti sa Nestorovićem da se dogovorimo, koga smo smatrali jedinim kredibilnim - rekao je Šapić.

- Da više ne ulazimo u šizofreniju koja se stvorila, iz tog razloga, ljudi koji odlučuju kod nas, došli u situaciju da preispitaju svoje stavove o tome da li je Nestorović legitiman, kad ga ni njegovi ne smatraju legitimnim. Juče sam rekao da sam ostao pri starom stavu, ukoliko smo prihvatili stav da je Nestorović jedini legitiman, za to sam da ostanemo pri njemu. Znate i sami, da sam ponavljao da ne smatram da je nelegitimno jer je tako funkcionisala politička scena i proteklih 20 godina. Ne mislim da je loše, nelegitimno da sklopite većinu sa ljudima koji žele da podrže vašu politiku javnu.

- Zbog svega toga smo odlučili da pomerimo, da dobijemo još dva dana, da bi porazgovarali, stavili sve na sto. Sinoć sam slušao Veselinovića, da nam neće dozvoliti ako odlučimo da formiramo većinu, da će nas fizički sprečiti. Da dovode u pitanje nove izbore. Kažu da neće bojkotovati izbore, već da neće dozvoliti da se oni sprovedu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Una

01.03.2024 12:39

Pratićemo da vidimo kakve odluke će biti donete.

Tijana

01.03.2024 12:56

Sutra sednica na kojoj ce konacno biti odluceno da li ce biti novih izbora u Beogradu ili ne, ostaje nam da vidimo i cijemo sutra.

Miloš

01.03.2024 12:58

Iskreno se nadam da će ipak biti doneta odluka da se ne ide na nove izbore jer opozicija nema legitimitet da se žali na rezultate što se vidi iz izveštaja ODIHR

Keti

01.03.2024 13:02

Svakako ce javnost biti upoznata o svemu. Sta ce biti na samom sastanku u centrali i verujem da ce se tada jasno staviti do zanja da li idemo na nove izbore.