ALEKSANDAR VUČIĆ DOČEKAO PREDSEDNIKA CENTRALNOAFRIČKE REPUBLIKE: Slede tet-a-tet sastanak i plenarni razgovori (FOTO)

Autor:

Vesti

29.02.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

ALEKSANDAR VUČIĆ DOČEKAO PREDSEDNIKA CENTRALNOAFRIČKE REPUBLIKE: Slede tet-a-tet sastanak i plenarni razgovori (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednika Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu.

Predsednik CAR dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroj Garde.

Nakon dočeka uslediće tet-a-tet sastanak Vučića i Tuadera. Planirani su i plenarni razgovori delegacija dve zemlje predvođeni predsednikom Vučićem i predsednikom Centralnoafričke Republike, nakon čega će biti potpisani bilateralni dokumenat uz prisustvo dvojice predsednika. Izjave za medije planirane su u 17.40 časova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Centralnoafričke Republike koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

- Uveren sam da će se ovom istorijskom posetom dodatno unaprediti naši tradicionalno prijateljski bilateralni odnosi na obostrano zadovoljstvo - napisao je Dačić na svojoj Instagram stranici.

Dačić je pre dve dana ugostio svoju koleginicu iz CAR Silvi Baipo Temon, koja je došla u posetu Srbiji u okviru delegacije predsednika Tuadere. Dačić je tada podsetio je da će sledeće godine biti 65 godina od kada postoje diplomatski odnosi između Srbije i CAR.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Tirani na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja, on se tim povodo oglasio na društvenoj mreži Instagram. 

- To nas približava velikom tržištu od preko 400 miliona potrošača, uz pristup većem broju dobavljača roba i usluga, nižim troškovima proizvodnje i jednostavnijim načinima trgovanja - istakao je Vučić i dodao:

Osim toga, tu su i potencijali za otvaranje novih radnih mesta, niže cene, bolji kvalitet, bezbednost i širi izbor proizvoda i usluga, više inovacija, istraživanja i razvoja, mobilnost preduzeća i pojačana ekonomska aktivnost.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (32)

Loading
Jana

29.02.2024 16:50

Veličanstven doček, kako i priliči jednom tako velikom državniku.

Ana

29.02.2024 16:54

Srdacna dobrodoslica.

Nevena

29.02.2024 17:02

Unapredjenje odnosa sa Centralnoafrickom republikom doprinece jacanju ekonomske saradnje izmedju nasih zemalja.

Dušan

29.02.2024 17:05

Svečani doček za Presednika Centralnoafričke zemlje