MEĐUNARODNI POSMATRAČ IZ SLOVENIJE RASKRINKAO ĐILASOVCE: Obišao sam 10 biračkih mesta u Beogradu, izbori su bili pošteni i slobodni!

Autor:

Vesti

22.02.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Kaloh, poslanik Slovenske demokratske stranke iz Slovenije, obratio se javnosti i objavio da je kao međunarodni posmatrač bio na izborima u Srbiji, Beogradu, te da nema ni reči o neregularnostima na koje se poziva opozicija

MEĐUNARODNI POSMATRAČ IZ SLOVENIJE RASKRINKAO ĐILASOVCE: Obišao sam 10 biračkih mesta u Beogradu, izbori su bili pošteni i slobodni!

Foto: Privatna arhiva

dejan

Kaloh tvrdi da je izborni proces protekao uredno i bez problema, a da su na biralištima viđeni predstavnici NVO, koji su neometano obavljali svoj rad. 

Foto: Privatna arhiva

Parlamentarac iz Slovenije tvrdi da su izbori bili regularni

- Kao jedini član parlamenta iz Državnog zbora Republike Slovenije, pod pokroviteljstvom OSCE-a, učestvovao sam u međunarodnoj promatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji koji su se održali 17. decembra 2023. Na dan izbora, zajedno s belgijski parlamentarcem, obišao sam deset biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati. Kao odgovorni međunarodni promatrač, moram pozitivno oceniti parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu ocenitii kao slobodne i poštene. Na svakom biračkom mjestu izborni proces protekao je uredno i bez problema. Predsjednici izbornih povjerenstava bili su korektni i uvijek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su videni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su također neometano obavljali svoj promatrački rad. Na svakom biračkom mestu izborne odbore činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih posebnosti - navodi Kaloh. 

Takođe, dodaje, da su zabrinjavajuće izjave evroparlamentarca Grošlja iz Slovenije. 

- No, zabrinjavaju me nepromišljene izjave evroparlamentarca Klemna Grošlja iz Slovenije koje su već na rubu međunarodnog incidenta. Srećom, spomenutom gospodinu ostalo je još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarskog mandata - dodaje Kaloh. 

Ovim pada teza lidera "Srbija protiv nasilja" da su izbori u prestonici bili neregularni i je došlo do izborne krađe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Sandra

22.02.2024 11:58

Нисам чула ниједног страног посматрача да је рекао да избори нису били поштени и слободни.

Jovana

22.02.2024 11:59

Sve je bilo regularno i transparentno, to su potvrdili brojni strani posmatrači.

Nena

22.02.2024 12:06

Đilasovci su imali sve zapisnike, sve je bilo transparentno. Nijedan strani posmatrač nije imao primedbe.

Slavko

22.02.2024 12:10

Djilas kao i uvek naucio da se sluzi lazima