VUČIĆ SA JANOM BORGOM: "Istakao sam da su izbori bili demokratski i transparentni, dobar i konstruktivan razgovor"! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je poželeo Malti uspeh u predsedavanju OEBS-om.

VUČIĆ SA JANOM BORGOM: "Istakao sam da su izbori bili demokratski i transparentni, dobar i konstruktivan razgovor"! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Janom Borgom, predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministrom spolјnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte.

Dobar i konstruktivan razgovor sa Janom Borgom, predsedavajućim OEBS-a i ministrom spoljnih poslova Malte.


Poželeo sam Malti mnogo uspeha u predsedavanju OEBS-om u godini koja ostaje opterećena narastajućim problemima u brojnim oblastima.

Razgovarali smo o saradnji i doprinosu koji Srbija može da pruži stabilizaciji prilika u Evropi, istakavši da naša zemlja ozbiljno i odgovorno shvata i prati sve izazove u okruženju i da zato dosledno i snažno radi na očuvanju mira u regionu, uprkos brojnim preprekama i poteškoćama.

Govoreći o izborima u Srbiji, istakao sam da su bili demokratski i transparentni, kao i da sa pažnjom očekujemo Konačni izveštaj ODIHR-a. Ponovio sam da sam pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore, istakavši da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzetna i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo.

Još jednom sam naglasio značaj OEBS-a u vreme previranja i velikih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet, kao i da je neohodno da svi značajni politički akteri udruže snage kako bi se zajedničkim naporima očuvali osnovni principi sadržani u Helsinškom završnom aktu i Pariskoj povelji
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Igor

17.02.2024 13:38

Svima je jasno da su izbori bili pošteni, a pobeda SNS čista kao suza

Keti

17.02.2024 13:42

Evropa uvek može da računa na nas. Nama je u cilju da održavamo dobre bilateralne odnose

Marko

17.02.2024 13:45

Izuzetno važno je što predsednik Vučić naglašava transparentnost i demokratski karakter nedavnih izbora, što doprinosi jačanju poverenja u institucije.

Nevena

17.02.2024 13:46

Velika podrška predsedniku Vučiću za konstruktivan razgovor sa Janom Borgom i za poželjenje uspeha Malti u predsedavanju OEBS-om.